After Eight- kakku


Joulupostauksessa mainitsin After Eight- kakusta, jota jouluksi tein. Muokkasin ohjetta vielä, joten tässä uusi ohje siihen. Pohjaksi tein gluteenittoman suklaapiirakan pohjan. Kakun tein kakkurenkaaseen, jonka halkaisija on 26 cm.

Pohja

½ dl vettä
50g voita
1/4 tl suolaa
1 rkl kaakaojauhetta
1 1/4 dl glut. jauhoseosta
½ tl soodaa
1 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1/4 dl kermaviiliä
1 kananmuna

Keitä vesi, voi, kaakaojauhe ja suola kattilassa. Jäähdytä. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää seokseen sokerien kanssa. Vatkaa kananmuna kermaviilin kanssa sekaisin ja lisää joukkoon. Kaada halkaisijaltaa 26 cm vuokaan ja paista 200 asteessa n. 15 min.

Täyte:
6 dl kermaa
200g tuorejuusto
250g After Eight suklaata
4 liivatetta
1 rkl sokeria

Vaahdota kerma. Sulata suklaa (säästä muutama suklaapala koristeluun). Sekoita tuorejuuston kanssa sokeri ja sulatetu suklaa. Lisää kuumaan vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet ohuena nauhana. Lisää lopuksi kermavaahto ja kaada massa vuokaan. Hyydytä kylmässä 4-5 tuntia.

Pinta
100g tumma suklaa
50g kerma
After Eight suklaata ja muita suklaakoristeita

Valmista pinnalle vaahdotettu ganache. Paloittele kattilaan suklaa ja kerma. Sulata varovasti tasaiseksi massaksi. Laita seos kylmään, jotta se jäähtyy. Kun seos on paksuuntunut, vaahdota vaahdoksi ja pursota hyytyneen kakun pinnalle. Koristele suklailla.





Kommentit

  1. Varmasti hyvää,nam!
    Hyvää Uutta Vuotta.

    VastaaPoista
  2. Oijoi kun näyttää hyvältä! Monta kertaa on ollut tarkoitus tehdä after eight-kakkua, vielä en ole saanut aikaiseks. On kyllä iha pakko testata tällaista.

    VastaaPoista
  3. Todella kaunis ja herkullisen näköinen kakku :) Itsekin tein erilaisella ohjeella after eight-kakkua ja se on kyllä hyvää.
    Hyvää uutta vuotta 2014 sinulle :)

    VastaaPoista
  4. Oi, kuulostaa ja näyttää todella ihanalta! Hyvää Uutta Vuotta! Kiva aina välillä kurkata siistiin ja selkeään blogiisi ja katsella ihania leivonnaisia. :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos ohjeesta! Ensi viikolla menee testiin. Kiva, kun on vielä gluteeniton, niin käy kaikille vieraille!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!