Leivontapäivä


Ystävien leivontapäivä. Se on päivä, jolloin hyvät ystävät kokoontuvat samaan keittiöön, laittavat essut päälle ja käärivät hihat ylös. Sellaista päivää vietimme eilen minun keittiössäni. Edellisen kerran vietimme leivontapäivää lokakuussa, seuraava kerta on jo suunnitteilla.

Eilen meillä ei oikein ollut ihan tarkkaa suunnitelmaa mitä haluaisimme tehdä mutta siinä tehdessä ja aikaa seuratessa saimme uusia ideoita leivottavista, joita sitten teimme. Kolme leipojaa saa monenlaista aikaiseksi kun innostusta on paljon! :)


SUKLAAKUPPIKAKUT

Näissä kuppikakuissa käytimme edellisessä postauksessa hyväksi havaittua muffinssipohjan ohjetta. Muutimme ohjetta sen verran että saimme näistä suklaisia.  Tällä ohjeella tulee 9 kpl.

100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 3/4 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1½ tl vaniljasokeria
1 dl maustamatonta jogurttia 
½ pss minipätkiksiä

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan jogurtin kanssa vuorotellen. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi pätkikset, jotka on leikattu pienemmiksi paloiksi, sekoita. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 15-17 min.

Kuorrutus
2½ dl kermaa
50g maustamatonta tuorejuustoa
sokeria

Vaahdota kerma. Lisää pehmeä tuorejuusto. Mausta sokerilla. Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele.




Kuppikakkujen päälle täytyi tietysti saada jotain koristeita. Niitähän saa kun ottaa sokerimassan ja muotit esille ja alkaa tekemään. Viime kerralla "harjoittelimme" ruusuja, tällä kertaa oli vuorossa omenankukka ja hortensia. Tekijät ihan itsekin yllättyivät kuinka hienoja kukkia tekivät, niitä ei olekaan vaikea tehdä. :)


TUULIHATUT

Tuulihatut oli toiveissa, kun kumpikaan ei ollut näitä ennen tehnyt. Näistä haluttiin tehdä suolaisella täytteellä olevia kun makeaa puolta oli enemmän. En oikein muistanut ostaa näihin mitään erityisiä täyteaineita, joten tehtiin täyte aineista mitä kaapista löytyi. Näistä tulikin erittäin maukkaita, tonnikalatäytteisiä.

Tuulihattukuoret

1dl vettä
15g voita
70g vehnäjauhoja
2 kananmunaa

Kiehauta vesi ja voi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin, kunnes seos on tasaista ja irtoaa kattilan reunoilta. Siirrä seos kulhoon ja anna sen jäähtyä. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita niin kauan että massasta tulee tasaista. Pursota tyllalla leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa n. 20 min. Uunia ei saa avata paiston aikana!!

Täyte
200g tuorejuusto yrtit&sipuli
150g tonnikalaa
tilliä
sitruunaista kalamaustetta


Tuulihatut halkaistiin, salaatinlehti pohjalle, täyte pursotetaan sisälle.


Välillä istahdimme syömään tomaatti-mozzarellapiirakkaa salaatin kera. Piirakan teimme tomaatti-fetapiirakan ohjeella, fetan tilalle vaihdoimme mozzarellan.


Keittiössä näkyi että siellä tehdää jotain. Onneksi on hyvin tilaa levitellä tavaroita. Välillä siivotaan ja taas jatketaan uuden taikinan teolla. :)


Siskoni yo-juhlia saamme viettää touko-kesäkuun vaihteessa. Sinne on kovassa mietinnässä tarjottavat. Kokeiluja täytyy tehdä. Nyt oli vuorossa punaherukkamousse. Siitä tuli hyvää, raikasta, mutta onko sellaista rakenteelta millaiseen leivokseen sitä ajattelin? Leivos jää vielä hautumaan ajatuksiini, mutta punaherukkaa en unohda. :) Leivoksen koristelu hämää maun kanssa. Olisi ollut kiva laittaa koristeeksi punaherukoita, mutta niitä ei löytynyt pakastimesta, joten vadelmat pääsivät näitä koristamaan.


Vielä oli aikaa tehdä jotain. Hyllylläni on ollut jo jonkin aikaa Dansukkerin paperi, jossa on fudgen ohje. Ohjeella ei tullut sellaista fudgea jollaiseksi fudgen ajattelen. Mutta hyvää siitä tuli, kaikki meni herkkumahoihin. ;)


Illalla iloiset ystävykset istahtivat herkkupöydän ääreen. Kaikki maistuivat niin hyvälle! :) Pöydän ääressä aloimme suunnittelemaan jo seuraavaa leivontapäivää. Sitä odotan sillä tällaiset päivät ovat niin mukavia! Ihanat ystäväni! <3
Oletko sinä järjestänyt yhteisiä leivontapäiviä?

Kommentit

  1. Komeita on! Naputtelin äsken osoitteeksi kermariisi.com, hieman hymyilytti kun katsoin osoiteriviä. Olen ystävieni kanssa perustamassa kesäkahvilaa, ja suolaisten tarjottavien kanssa on vähän miettimistä. Mitä sinä suosittelisit? Jotakin, maukasta ja yksinkertaista, mielellään myös edullista.

    VastaaPoista
  2. Mahtava idea tuollainen ystävien leipomispäivä. Ja ystäväsi ovat onnekkaita, kun jaat taitojasi heidän kanssaan :)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihania nuo punaherukkaleivokset! Todella hurmaavia :)
    Ikinä en ole ystävien kanssa leiponut, mutta siskolle olen ehdotellut asiaa ja mietimmekin jo aikaa jolloin kerkeisimme yhdessä harjoittelemaan macaroneja :)

    VastaaPoista
  4. Loistava idea tälläinen ystävien yhteinen leivontapäivä! Tuo punaherukkamousse kiinnostaa minuakin. Se olisi kiva kakun täytteenä kesän juhliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punaherukkamousse on vielä kehittelyvaiheessa, joten sitä ei voi vielä julkaista. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!