Raikas passion-vadelmamoussekakku


Pääsiäinen on tältä vuodelta vietetty. Mökin rauhassa sitä oli mukava viettää. Joku pääsiäiskakku oli ajatuksissa tehdä. Suunnitelmat kakun suhteen vaihtelivat, lopputulos on melko erilainen mitä suunnitelmat olivat. :) Mutta ei se mitään, tästä tuli nyt tällainen

Pohja

1 dl vettä
100g voita
½ tl suolaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 ½ dl glut. jauhoseosta
3/4 tl soodaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl kermaviiliä

1 kanamunaa

Keitä vesi, voi, kaakaojauhe ja suola kattilassa, jäähdytä. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää seokseen sokerien kanssa. Vatkaa kananmunat kermaviilin kanssa sekaisin ja lisää joukkoon. Kaada vuokaan (halk. 22 cm ja paista +200 asteessa n. 15 min.

Passionmousse

5 dl kermaa
250g turkkilaista jogurttia
300g passionpyrettä
5 isoa liivatelehteä
reilu 2 dl sokeria

Vaahdota kerma. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä ja sulata ne kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada liivateseos pyreen sekaan. Lisää pyre ja sokeri jogurtin sekaan. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen, sekoita tasaiseksi. Kaada massa vuokaan (halk. 24-25 cm), jonka pohjalle on laitettu ensin suklaapohja. Laita kakku kylmään hyytymään. Kun kakku on ollut kylmässä vajaan tunnin, tee kakun pintaan vadelmasoseesta kuvio.

Vadelmamelba

100g vadelmasosetta
1 rkl sokeria
1 liivatelehti

Lisää sokeri vadelmasoseeseen. Sulata kylmässä vedessä pehmennyt liivatelehti kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada se pyreeseen. Laita seos pussiin, leikkaa pussin kulma auki ja pursota kakun pinnalle. Vedä lopuksi tikulla kakun pintaan kuvio. Laita kakku uudelleen kylmään hyytymään 3-4 tunniksi.

Koristele hyytynyt kakku kermavaahdolla ja muilla koristeilla.




Illalla tyynen järven rannalla oli ihanat maisemat.






Kommentit

  1. Ihanan raikkaan näköinen (ja varmasti myös makuinen) kakku! Pyrettä saa ilmeisesti tukusta? Olen siellä joskus ollut näkevinäni pakastettuja pyreitä. Onko maku millainen, kuinka aito? Olen joskus tavallisesta kaupasta ostanut tetrassa myytäviä marja-/hedelmäsoseita ja niiden maku on ollut mielestäni huono. Onko sinulla kokemusta, jotta voisit hieman vertailla?

    T. Hanna

    Ps. Ihana blogi! Olen lukenut jo hirmu kauan, nyt vasta kommentoin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, pyrettä saa tukusta. Ja pyreet myydään pakastettuna, kilon rasioissa. Minun mielestä näitä pakastepyreitä ei voi edes verrata vähittäiskaupassa myytäviin pyreisiin. Näissä pyreissä on aito maku, sisältävät ehkä 98% sitä pääraaka-ainetta eli vaikka passionia ja loppu on sokerisiirappia. Passionin makua ei voi verrata tuoreeseen passionhedelmään, maku on ihan erilainen, parempi. Jos vaan pääset käymään tukussa niin suosittelen kokeilemaan näitä pyreitä.
      Kiva kuulla että olet lukenut blogiani ja nyt myös uskaltauduit kommentoimaan, kiitos! :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! :) Pitää seuraavalla tukkureissulla kahmaista pari laatikkoa mukaani.

      Poista
  2. Upea kakku! Onko tuo passionpyre jotain valmista vai oletko sen itse tehnyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastasinki jo tuohon edelliseen kommenttiin että passionpyreen olen ostanut tukusta eli en ole tehnyt itse.

      Poista
  3. Oi vitsit miten upean näköinen kakku!!

    VastaaPoista
  4. Pidän erityisesti juusto-/moussekakuistasi ja itse pidän siitä, ettei pohja näy reunoilta vaan on piilotettu kakun sisään. :)
    Olen itsekin tehnyt näitä "salakakkuja" usein, mutta ongelmani on täytteen pursuminen ulos rengasvuoan alareunasta. Itse olen kelmuttanut erikoisesti kakun, jottei täyte pääse karkaamaan, mutta kakku on suoraan tarjoilualustalla/-pahvilla. Kuvasta näyttää, ettet käytä mitään kelmuja. Miten saat täytteen pysymään rengasvuoan sisällä?

    Terveisin
    Hanni, Helsinki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän kakkurenkaissa reunakalvoa. Jos mousse on kovin löysää niin sitä saattaa vähän tulla alareunasta ulos mutta ei mitenkään paljon. Se vaan täytyy sitten nätisti ottaa vaikka paletilla pois alustalta kun on hyytynyt.

      Poista
    2. Hei! Säilyyköhän kakku hyvänä jos sen tekisi pakasteeseen valmiiksi?:)Ja minkä kokoisia ovat isot liivatelehdet? Minulla olisi Dr.Oetkerin liivatelehtiä 11x8cm..

      Poista
    3. Kakku säilyy hyvin pakastimessa.
      Isot liivatelehdet ovat tukussa myytäviä. Yksi iso liivatelehti vastaa n. kahta normaalikokoista eli esim. Dr.Oetkerin.

      Poista
  5. Hei, voinko käyttää pakastettuja mangokuutioita ja soseuttaa nen? Kun en tukkuun ehdi :( entäs isot liivatelehdet, montako kaupan "normi" pitää laittaa? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi toki käyttää soseutettuja pakastemangokuutioita mutta silloin sitä täytyy luultavasti laittaa enemmän. Passion on hyvin paljon voimakkaamman makuista, kirpeämpää mitä mango joten ainesuhteet ei mene yksiin. ¨
      Yksi iso liivatelehti vastaa n. kahta kaupan pientä lehteä.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!