Ylioppilasjuhlat


Toukokuu, se on vuodesta se kuukausi jolloin tällä alalla tehdään paljon kakkuja juhlijoille. Ensin äitienpäivä ja toukokuun viimeisenä viiikonloppuna valmistujaiset ja lakkiaiset. Tänä vuonna sain olla myös järjestämässä ja juhlimassa siskoni ylioppilasjuhlia. Suunnittelu yritettiin aloittaa hyvissä ajoin mutta niin siinä taasen kävi että suunnitelmat muuttuivat vielä loppumetreillä mutta kaikki tuli tehtyä. Itse otin vastuulleni täytekakut, hyydykekakut ja pienet leivokset. Haastetta juhlien järjestämiseen toi se että välimatkaa oman kotini ja juhlapaikan välillä on reilu 500 km. Kaikkia hommia ei voinut jättää juhlia edeltävälle päivälle ja juhlapäivälle, koska perjantai oli täysi työpäivä ja sen jälkeen täytyi vielä suorittaa se 500 km ajomatka pohjoista kohti. Onneksi on pakastin, kylmälaukut yms. niin kaikki sain tehtyä ja kuljetettua.

Tarjoilut tehtiin n. 120 vieraalle.


Makeat tarjottavat
* täytekakku
* punaherukka- jogurttikakku
* minttusuklaaleivokset
* minimarenkimurut
* omar-suklaapikkuleivät
* pullakranssi


Täytekakuista halusin yksinkertaiset, kermakuorrutteiset. Juhlasankari hyväksyi ajatukseni, joten tällä suunnitelmalla mentiin. Tein kakuista halkaisijaltaan pieniä mutta normaalia korkeampia. Kakuissa on kolme täyteväliä. Tumma kakkupohja, passion-tropiikinhedelmämousse (passion-ananas-mango-lime), kuorrutus kermaa. Koristeena sokerimassasta tehty daalia. Kukan alle laitoin valkosuklaasta ihan ohuen laatan, joka estää että kukka ei ala pehmenemään kerman pinnalla.


Toiseksi kakuksi tein punaherukka-jogurttikakun. Punaherukka on raikas marja ja jogurtti tuo siihen vähän keveyttä. Olisin halunnut koristeeksi tuoreita punaherukoita mutta niitä en saanut, joten mansikat pääsivät koristeeksi. Kävin myös punaherukkapensaasta taittamassa lehtiä ja herukan kukintoa. Koristeena myös valkosuklaata ja pitsiperhosia.


Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä pitsijauheesta koristeita. Olikin oikein näppärää jauhetta ja muotit toimivia, joten varmasti tulen vielä uudelleen käyttämään.





Parin suupalan kokoisia leivoksia. Muropohja, täytteenä minttusuklaamousse, koristeena kaakaonibsejä ja suklaakoriste. Muropohjat "voideltiin" sulalla suklaalla, joka estää pohjan kostumisen.


Minimarenkimurut


Omar-suklaapikkuleivät


Onnea rakkaalle siskolleni! <3 Kaksi päivää meni nopeasti juhliessa.













Kommentit

  1. Näyttää tosi herkullisilta :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten kauniit tarjoilut! Ihanat pitsiperhoset!

    VastaaPoista
  3. Kauniit ja herkulliset tarjoilut :) Siinä on ollut vierailla ihasteltavaa!

    VastaaPoista
  4. Omar-suklaapikkuleipien ohje kiinnostaisi!? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tehnyt itse pikkuleipiä, joten ohjetta ei ole. Voin yrittää kysellä tekijöiltä ohjetta josko saisin sen tänne.

      Poista
  5. Tosi upeat tarjoilut! Tuo hyydykekakku on niin kaunis ihanan sileine reunoineen.

    VastaaPoista
  6. Yksinkertaisen tyylikkäät ja kauniit kakut. Olen käynyt aiemminkin kakkujasi ihastelemassa. Kauniita ovat olleet ennenkin... Linkitin sinut, toivottavasti ok.

    VastaaPoista
  7. Olisiko mahdollista saada punaherukka-jogurttikakun ohje? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitatko minulle sähköpostia (kermaruusu @ gmail.com) niin voin sitä kautta antaa ohjeen, joka on viiden kakun ohje.

      Poista
  8. Heipsan!

    Kehtaisitko tehdä postauksen myös yleisesti juhlien suolaisista tarjottavista? Varsinkin kaikki voileipäkakut sekä sellaiset joissa on 'jotain uutta twistiä' kiinnostavat kovin.

    Kiitos ihanasta blogista!

    t. Utelias suolaisten ystävä

    VastaaPoista
  9. Olet mielettömän taitava. Ihania leivonnaisia.

    VastaaPoista
  10. Hei! Kuinka sait sokeripitsiperhoset pysymään muodossa? Minä saan niistä aina lötköjä, siivet ei pysy pystyssä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin perhoset kakun päälle vasta sitten kun kakku laitettiin pöytään. Eivät kestä kovinkaan kauan jääkaapissa, vaan tosiaan pehmenevät. Siivet taisin laittaa vähän nojaamaan muihin koristeisiin että eivät heti menettäis muotoa.

      Poista
    2. Ok, kiitos! Mietin, kun niitä 3D-pitsimuotteja on kans, eli kai se on tarkoitus jollain keinoin saada ihan kovaksikin? Täytyy kysellä vielä.

      Poista
    3. Pitsi kyllä kovettuu ihan kovaksi jos on ilman suojaa huoneenlämmössä. Eli nehän voisi kuivattaa muotoonsa ensin ja sitten laittaa koristeeksi. Tosin ne alkaa jossain vaiheessa taas pehmenemään kun saavat kosteutta.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!