Budapest - kaupunkilomaKesken kaiken joulutohinoiden suuntasin ystävieni kanssa Budapestiin. Saimme viettää siellä niin mukavan pidennetyn viikonlopun. <3 Kukaan meistä ei ollut aiemmin käynyt Budapestissä, joten kaikki oli uutta ja mielenkiintoista.


Hotellimme sijaitsi Bestin puolella. Hotelli oli kyllä oikein hyvässä paikassa, metroaseman lähettyvillä. Käytimme paljon metroa, busseja muutaman kerran ja paljon, paljon omia jalkoja eli kävelimme ja katselimme. :) Aamulla katselimme opaskirjaa ja mietimme mihin suuntaan tänään lähdemme. Kun olimme paikan valinneet, otimme metrokartan esille ja suunnittelimme matkareitin. Paikasta toiseen siirtyminen sujui kyllä ihan ilman ongelmia. Ostimme jo lentokentältä kolme päivän lipun yleisiin kulkuvälineiisiin, joten sitä näyttämällä matkustus sujui. Budapestin metroasemilla saikin joka kerta näyttää lippua tarkastajille, jotka seisoivat (välillä hyvin tylsistyneen näköisinä...) metron liukuportaiden yläpäässä. 


Ilma oli hyvin usein sumuinen, välillä vähän aavemaisen näköinen.


Parlamenttitalo sumun keskellä.Monessa matkaopaskirjassa mainittiin tämä New York Café. Aivan uskomattoman upea kahvila! Sisustuksesta voisi tulla kirkko mieleen, niin koristeellista ja kullattua oli. Sunnuntain päiväkahvit kävimme täällä juomassa. Leivokset maistuivat hyvän kahvin kera oikein makoisilta. Voin suositella tätä paikkaa. Hinnat olivat vähän korkeammat muihin kahviloihin verrattuna mutta tällaisesta paikasta voi maksaa vähän enemmän. Toinen kahvila missä kävimme sijaitsi Budan puolella, Korona Kaveház konditoria. Söin siellä Schwarzwaldin kakkua, joka maistui todella hyvälle. Tämäkin kahvila mainittiin matkaopaskirjassa. Kävimme yrittämässä Ruszwurmin kahvilaan, joka sekin oli opaskirjojen suosittelema mutta siellä oli ulos asti jonot, joten se jäi sitten kokeilematta. Kahvila näytti kodikkaalta mutta oli melko pieni.
Kaupungilla oli paljon jouluvaloja. Joulumarkkinoilla kävimme myös muutaman kerran, mitään ei sieltä kuitenkaan tullut ostettua.


Muutamassa myyntikojussa oli myytävänä koriteellisia pipareita.


Ai niin, ostettiinhan me markkinoilta "pullarullaa". Nämä oli vähän kuin tikkupullia, jotka tehtiin ison kaulimen päälle.


Rullat paistettiin hiilien päällä. Tekijät oli muutaman kerran pyöräyttänyt rullia, niin näppärästi se heiltä sujui. :) Seurasin ikkunan takaa kun tekivät taikinan näihin. Ihan oli heillä omanlainen tapa tehdä taikina näihin. Raaka-aineet oli kuten pullataikinassa mutta valmistus erilainen mitä ajattelisin. Ensin kulhoon laitettiin jauhot ja sokeri. Sinne murensivat tuorehiivan. Sitten puolen kilon voipaketit suoraan sinne. Lopuksi kiehuvaa vettä. Sitä ihmettelimme että miten saivat taikinan kohoamaan kun ilma oli niin viileä mutta kummasti taikina liinan alla nousi.


Tässä pintaraapaisu kaupunkilomastamme. Voin suositella Budapestiä!Kommentit

 1. Itsekin kävin Budapestissä vuosi sitten. Tykkäsin kovasti, ja yllätti positiivisesti siisteydellään ja kauneudella. Paljon nähtävää ja koettavaa. Kävimme myös junamatkan päässä olevassa pienessä kylässä, joka oli hurmaava. Kylpylässä kävimme myös rentoutumassa, se on Budapestin yksi must tekemisistä. Ruoasta (paikallisesta) en oikein perusta (syötiin sushia;)).. mutta kahvilakulttuuri on ihana.

  VastaaPoista
 2. Niin ja ihania kuvia olet ottanut. :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin kävin budapestissa vuosi sitten kesällä. Se on kyl ihana kaupunki. Ja kaverini on sieltä kotoisin. Tein kesäisen postauksen budapestin reissustani aikoinaan. ;)
  http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2014/08/terveiset-budapestista.html

  -Kakkumonsteri

  VastaaPoista
 4. Budabestissä on tullut käytyä useamman kerran, viitenä vuonna peräkkäin, todella hieno kaupunki, paljon nähtävää. Kylpylöitäkin on monenlaisia, on vara valita.

  VastaaPoista
 5. Ihana Budapest, olen käynyt 18 vuotta sitten ja tulipa käytyä tuossa samaisessa New York kahvilassakin.Unkarissa on aivan ihana kahvilakulttuuri.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!