Piirakkailta


Mitäs minä vuosi sitten täällä kirjoitin...toivottavasti seuraavaan piirakanleipomiseen ei mene taas vuotta. Mutta kuinkas kävikään, viime joulukuussa edellisen kerran tein näitä. Monta kertaa vuoden aikana on ollu kyllä mielessä että pitäisi leipoa mutta aina se on jostain syystä jäänyt. Nyt joulu lähestyy kovaa vauhtia, leivontapäivät alkavat vähenemään joten nyt oli hyvä hetki ottaa ohjelmaan piirakoiden leipominen.

Torstai-iltana keitin vajaa viisi litraa riisipuuroa. Silloin en vielä tiennyt että leivonko piirakat yksin vai saanko enempi käsiä mukaan. Perjantaina sain viettää ystäväni kanssa mukavan piirakkaillan. <3 Yhdessä tehden tuntuu että piirakat tulevat kuin itsestään.


Tämä pastakone on kyllä niin verraton piirakkakuorien tekemisessä. Kaksi kertaa veivataan kuoripala koneen läpi, sen jälkeen puuroa keskelle ja rypytys.Meillä loppui puuro vähän kuin kesken. Kuoritaikinaa oli vielä mutta ei täytettä. Mietittiin mitä laitettaisiin puuron tilalle. Ensimmäisenä tuli mieleen perunamuusijauheesta nopeasti tehty perunapiirakkatäyte. Kummankaan kaapista ei jauhetta löytynyt. Jääkaapista löytyi neljä perunaa, niitäkin aika vähän. Päätettiin kokeilla miltä maistuu peruna-porkkanapiirakka. Nopeasti perunat ja porkkanat kiehumaan. Niistä tehtiin jämäkkä muusi. Muusiin laitettiin vähän maitoa, kermaa, voita ja suolaa. Muusin jäähdytimme kylmässä vedessä ja lisäsimme sitten yhden kananmunan sekaan.

Näistä peruna-porkkanapiirakoista tuli oikein hyvin, hyvin voi tehdä joskus uudelleen.

Ohjeen piirakoihin löydät aiemmasta karjalanpiirakkapostauksesta.

Kommentit

 1. Just hyvää soveltamista!

  VastaaPoista
 2. Osaan kuvitella, että maistuvat niin maukkailta!

  VastaaPoista
 3. Itse tehdyt karjalanpiirakat on kyllä älyttömän hyviä! Aika satsin olette leiponeet.. :)

  VastaaPoista
 4. Mahtava idea tuo pastakoneen käyttäminen!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!