Joulun odotusta - piparin tuoksua


Mukavaa joulukuun 1. päivää! Joulunodotus alkoi nyt todenteolla kun ensimmäinen kalenteriluukkukin aukesi tänään. Blogissani ei ole tänä vuonna joulukalenteria, mutta yritän teille muuten antaa reseptejä ja vinkkejä joululeivontaan.

Ai että minä niin tykkään piparin tuoksusta! Kyllä pipareita on mukava syödäkin mutta se tuoksu tuo heti joulun mieleen. 


Viikonloppuna otin kaapista piparimuottipussin esille.


Käytin tällä kertaa valmista taikinaa, kun iltasella sain yhtäkkiä mieleen alkaa tekemään näitä. Silloin kun teen itse taikinan, käytän Paraisten piparitaikinan ohjetta.


Vielä piparitalon rakentaminen saa odottaa parempaa hetkeä mutta tein tällaisen lumihiutale"taulun". ;) Tein tämän siksi että saan kotiini piparin tuoksua. En paketoi tätä mihinkään sellofaaniin vaan annan tuoksun tästä levitä huoneeseen. 


Lumihiutaleet ja enkelin koristelin pikeerillä. Pikeerihän tehään valkuaisesta ja tomusokerista. Sekaan kannattaa laittaa myös muutama tippa sitruunamehua.


Piparista saa tehtyä hauskan alustan leivokselle. Tee normaali pipari mutta paista se muffinssipellillä. Kun pipari on paistumisen jälkeen jäähtynyt, nosta varovasti pois vuasta.

Kommentit

  1. Makioita juttuja ja hyviä ideoita! Kiitos! <3

    VastaaPoista
  2. Onpas kauniita pipareita! Hyvä idea tuo piparialustat :)

    VastaaPoista
  3. Täältä blogista saa aina ihania ideoita. Mm. tuo piparialusta oikein hyvä. Ohjeissasi on mukavaa se, että ne ovat useimmiten sellaisia, että kuka tahansa kotileipuri voi tehdä samat kotona. Kiitos blogiin käyttämästäsi vaivannäöstä meidän lukijoiden iloksi!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!