Kesälomailua


Kesä on jo pitkällä mutta onneksi se vielä saa jatkuakin. Lomaa olen viettänyt, joka sekin saa vielä jatkua jonkin aikaa. Monenlaista on tullut jo lomalla tehtyä, reissua sinne ja tänne, ihan koto-Suomessa. Lomaa en yleensäkään paljon suunnittele etukäteen, se onkin niin parasta koska silloin voi tehdä mitä tykkää ja mikä tuntuu sillä hetkellä mieluistalta.
Kamera minulla on kulkenut ahkerasti mukana mutta en ole sitä kertaakaan ottanut esille, eli kaikki kuvat on otettu puhelimella.

Loman aluksi pakkasin auton täyteen (joo, yhden ihmisen tavaroita kertyy ihan liian paljon kun ei tiedä mitä lomalla tekee, kaikkea täytyy varalta ottaa mukaan. ;) ). Lähdin kahden ystäväni kanssa etelästä pohjoista kohti. Matka alkoi mukavasti kunnes se sananmukaisesti tyssäsi kolmen sadan kilometrin jälkeen. Aloin ajaessa kuuntelemaan että mikä kumma ääni kuuluu. Pysäytin auton tien varteen ja lähdin tarkistamaan tilanteen. Kiersin auton kunnes tulin viimeisen renkaan kohdalle, huomaan että se on tyhjä. :/ 


Ei ole vielä koskaan aiemmin tullut tällaista tilannetta eteen että autosta olisi rengas puhjennut. Autossani ei ole vararengasta, sitä ei siis voinut vaihtaa alle. Olen joskus kuullut liima-aineesta jolla renkaan saisi väliaikaiseti paikattua. Itse en ollut sellaista autoon ostanut, aloin kuitenkin tutkimaan auton peräkontin alaosaa josta löytyi renkaan paikkauksen välineet. Soitin tutulle "autotohtorille", jolta sain neuvoja miten laitetta käytetään. Aikamme yritimme laittaa liimaa ja ilmaa renkaaseen mutta kun irrotin laitteen, alkoi vaan suhina kuulumaan, ilma tuli renkaasta ulos. Seuraavaksi soitto vakuutusyhtiöön. Onni onnettomuudessa, minulla oli sellainen vakuutus jolla sai hinausauton tilattua vakuutusyhtiön piikkiin. Hinauspalvelu toimi kyllä hitaasti, onneksi kuitenkin auto saatiin hinattua rengasliikkeeseen jossa rengas paikattiin. 
Onneksi en ollut yksin liikenteessä, kolme tuntia odottelua olisi voinut tuntua ikuisuudelta. Kiitos ystävät! <3


Pohjoisen reissulla kävin päiväselti Luleåssa. Ei meillä ollut sinne mitään "asiaa", shoppailua ja yhdessäoloa. Kävimme Luleån vanhassa kaupungissa. Paikka oli ihana. Pieniä punaisia taloja oli vieri vieressä tosi paljon. Talojen väleissä meni kapeita katuja. Ei sitä ennen ole ollut isoja pihoja, niin lähekkäin talot olivat.
Lomaan kuuluu että joku päivä sataa vettäkin mutta silloinhan on hyvä syy leipoa. ;) Eräs leivontapäivä leivoimme yhdessä kasan rieskoja, ohrarieskoja. Osa rieskoista päätyi pappani 90-vuotisjuhliin.


Tuoreita mansikoita marenkirullassa, maistuu! Marenkirullan ohje löytyy täältä.


Tämä pieni vauva, vain viikon ikäinen tyttö, vei kyllä niin tädin sydämen. Aivan rakas <3
Tätä en olisi osannut ennen loman alkua ajatella että löytäisin itseni hillasuon laidalta. Lapsena tuli käytyä isän kanssa useamman kerran hillassa mutta en ole nyt ainakaan kymmeneen vuoteen siellä käynyt. Tänä vuonna hillat kypsyivät hyvin paljon etuajassa. Isäni on kova hillastaja, sinne on hänen joka vuosi päästävä ainakin kerran, usein useammankin kerran. Nyt päätimme sitten äidin ja siskoni kanssa lähteä isän mukaan. Marjastuspäiväksi sattui heinäkuun helteisin päivä, lämmintä varmaan +25 astetta ja hyttysiä paljon. Suo oli märkä kun vettä oli satanut niin paljon. Ei voinut ihan hellevaatteilla olla koska hyttyset olisivat syöneet ihan täysin.


Tyylikkäänä ollaan. :D Tämä hyttystakki oli kyllä ihan pelastus, ei itikat juurikaan syöneet. Hiostavahan tuo takki oli hupun kanssa mutta mieluusti tuota pidin.
Kyllähän näitä poimi, vielä jäi paljon raakoja mättäille.


Ruokatauko. Ruoka maistui vaikka ei se mitään herkkua ollut, keittoon ehti mennä hyttysiä kuolemaan joita sitten lusikalla poimittiin pois ennen kuin taas hörpättiin kupista keittoa. :D
Kyllä näitä on kiva talvella kaivaa pakastimesta. :)


Kesän aikana on ainakin kerran päästävä käymään isovanhempieni mökillä Kalajoella. Siellä on tullut lapsuudessa vietettyä paljon aikaan. Nyt on mukava päästä käymään mummun ja papan luona, jotka asuvat siellä kaikki kesät. Aurinko paistoi Kalajoki-päivänä lämpimästä, lähes pilvettömältä taivaalta. Kalajoella hiekkaa riittää hiekkaleikkeihin. Veljen tyttö teki oikean lomakakun, kakku luonnon aineista; hiekkaa, vettä, käpyjä ja kukkia. :)Kummipoikani <3


Mökki ja mummun lätyt kuuluvat erottamattomasti yhteen. Ne ovat vaan niin hyviä! Tälläkin kerralla mummu oli tehnyt lättytaikinan valmiiksi, veljen poika pääsi tällä kertaa mummun oppiin lätyn paistossa. Nämä maistuivat, nam!

Voisi melkein sanoa että tämä on helpoin kakku mökillä tehtäväksi. Tee kotona valmiiksi marenkipohjat, ota ne mukaan ja lisäksi kermapurkki. Tarvitset lisäksi tuoreita marjoja. voit käydä poimimassa ne mökkimetsästä (jos mökki on metsän keskellä) tai ottaa sitten tuoreta marjoja mukaan. Jos marenkipohjat sattuvat menemään matkan aikana rikki, se ei haittaa. Minullakin oli nämä pohjat aika palapeliä mutta hyvin niistä sai kakun koottua.
Marenkipohjien tekoon löytyy ohje videon kera täältä.
Vielä kesä ja loma jatkuu, nyt ihan omassa kodissa. Nautitaan aurinkoisista päivistä ja keksitään mukavaa tekemistä sadepäiviin.

Kommentit

 1. Niin rentouttavia kesälomakuvia! Ja noista hilloista olen suorastaan kateellinen. Namskis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä loma olikin rentouttava, ihania päiviä joita on mukava muistella. :)

   Poista
 2. Sähän olit ehtinyt tehä vaikka mitä lomalla. Kivoja kuvia ja hilloja.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 3. Ihania lomakuvia ja juttuja! Kadehdin sun lakkamarjasaalista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana loma olikin. Lakoista tykkään että ovat nyt pakastimessa. ;)

   Poista
 4. Meillä kävi samanlainen tilanne, että olimme juuri lähtenee ystäväni kanssa lomalle Etelä-Suomeen niin Joensuun kohdalla rengas pamahti rikki. Onneksi saatiin nopeasti hinauspalvelu paikalle ja päästiin suhkoht nopeasti jatkamaan matkaa. Todella kivannäköisiä matkakuvia kuitenkin teillä ja vitsi mikä määrä lakkoja myös kertynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Renkaan puhkeaminen on kyllä tympeä juttu. Onneksi on apua saatavilla niin ei tarvitse jäädä tienvarteen miettimään että mitä tekisi. :)

   Poista
 5. Kun tarpeeksi paljon ajaa, niin kyllä jokainen jää tien päälle jossain vaiheessa. Onneksi tällä kertaa matka pääsi jatkumaan kuitenkin melko sutjakkaan. Itse pääsin paikkailemaan rengasta viime keväänä täällä Lappeenrannassa. Silloin selvittiin vielä omin voimin, mutta heti kotiin päästyäni tallensin puhelimeen myös paikallisen hinauspalvelun numeron.

  https://www.hinausautotpurhonen.com/palvelut/lappeenranta

  VastaaPoista
 6. Hienoa, että vakuutuksesi kattoi myös auton hinauksen. Kurja juttu kuitenkin, että auto jäi välille. Onneksi on olemassa kuitenkin hinauspalveluita ympäri Suomea. Meillä nyt kun on taas alkaneet lumityöt, ja mieheni tekeekin niitä Muuramessa, niin olemme myös katselleet jo hieman etukäteen erilaisia yrityksiä jotka tarjoa vat raskaskaluston hinausta. Koskaan kun ei tiedä, mikäli sellainen tulee tarpeeseen. Tähän saakka kuitenkin mennyt hyvin edellisinäkin vuosina. Turvallisia kilometrejä sinne!

  VastaaPoista
 7. Meilläkään ei aiemmin ollut vararengasta mukana autossa, mutta kokemuksesta viisastuneena pidämme nykyään sen aina mukana. Hyvä kuitenkin, että hinauspalvelu tuli paikalle suhteellisen nopeasti ja hinasi rengasliikkeen pihaan. Kesän reissuja varten olemme myös tallentaneet hinauspalvelun numeron puhelimeen, siltä varalta, että hinaus on tarpeellinen. https://www.expresshinaus.fi/

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!