Mustikkaisia pullia


Ei se auttanut kuin lähteä taas marjastamaan. Oli hyvä lähteä sillä asenteella että löydetään mustikkametsä jos löydetään. Jos ei tällä kerralla löydy niin käydään joku päivä uudelleen. :) Nyt tärppäs heti ensimmäisen metsän kohdalla minne pysähdyimme. Ja voi mikä yllätys siellä olikaan, mustikkaa oli ihan tosi paljon! Metsään päin kun katsoi niin näytti siltä että mustikkaa ei olisi mutta varvut oli niin pitkiä että niitä piti nostaa jotta näki kuinka paljon marjaa niissä roikkui.


Näissä varvuissa ei ole vielä edes paljoa marjaa. Oli mukava poimia kun oli mitä poimia.



Jotenkin se tulee joka kerta mustikka-aikaan mieleen että pullaa täytyy tehdä johon mustikoita laitetaan. Niimpä nytkin tein. En muista olenko koskaan tehnyt täytepitkoa. Nyt oli tietynlainen visio päässä pitkosta millaisen haluan. Vaniljakreemi oli yksi raaka-aine jota halusin myös pitkoon laittaa täytteeksi. Eipä siihen sitten muuta tarvinutkaan mustikan lisäksi. 


Näin tein pitkon. Tein 2½ dl pullataikinan. Kauli taikinasta puolet levyksi. Levitä levyn keskiosaan vaniljakreemiä (jätä kreemistä 1/4 pitkon päälle), lisää mustikat. Leikkaa taikinalevyn reunat suikaleiksi. Kääntele suikaleet ristikkäin. Anna kohota. Voitele kananmunalla, ripottele reunalle sokeria. Pursota pitkon keskelle vaniljareemiä. Paista 200 asteessa 25-30 min.


Täyte
Vaniljakreemi
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl vettä

tuoreita mustikoita

Voiteluun 
kananmuna

Pinnalle 
sokeria
vaniljakreemiä

Koristeeksi 
tuoreita mustikoita
valkosuklaata


Laita jäähtyneen pitkon päälle tuoreita mustikoita. Sulata valkosuklaata, pursota pinnalle raitoja.




Lopusta taikinasta tein vuokapullia. 


Kauli levyksi. Levitä levyn päälle voita, muscovadosokeria ja mustikoita. Kääri rullalle, leikkaa paloiksi, nosta vuokiin. Kohota, paista ja koristele valkosuklaalla. Laitoin osaan pulliin vielä vaniljakreemiä päälle kun sitä jäi pitkosta.


Nämä etelän metsät on hyviä kun ei ole sääskiä! :D Voi ihan rauhassa poimia. Kärpäsiä ja jotain muita surraajia on mutta ne pistävät sääsket eivät ole eksyneet näihin metsiin.


Kesä <3













Kommentit

  1. Ihania mustikka pullia,
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  2. Oletpas tehnyt aivan ihania pullia! ♥

    VastaaPoista
  3. Oi,ihanan näköistä,kiitos ohjeesta,pakko tehdä itsekin joku päivä tätä pitkoa,nyt kun mustikoita on. Onko tuossa keskelläkin tuota samaa vaniljakreemiä ennen kuin taittelet suikaleet päälle, vai onko tuo jotain muuta kun on vaaleampaa kuin mitä tuossa ihan päällä tuo kreemi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä pitko maistui joten suosittelen kokeilemaan.
      Muokkasin ohjetta, lisäsin että jätä 1/4 vaniljakreemistä pitkon päälle eli samaa kreemiä on täytteessä ja päällä.

      Poista
  4. Tänään juuri ajattelin että täytepitkoja pitäisi tehdä. Omenasta olen syksyisin tehnyt enkä juuri muita.. Mustikkaa voisikin kokeilla, nam! Nyt näyttääkin tulevan hyvin mustikkaa, nutta täällä päin on kuulemma vielä paljon raakojakin seassa.. Minun vakipaikalla oli jo ihan kypsiä, mutta nyt siinä on näkynyt jo muitakin poimijoita eli sinne tuskin enää kannattaa mennä.. Uusia paikkoja valtaamaan siis.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenasta voisikin tehdä myös täytepitkoa, täytyypä muistaa kun omena-aika tulee.

      Poista
  5. Ai jai, aivan ihania! Täytynee pikimiten lähteä metsään. :)

    VastaaPoista
  6. Sinulla on ihana blogi, tämmöinen raikas. Tulee säännöllisesti luettua. Mukavaa kesää sinulle ja inspiroivia leivontahetkiä!
    T. Emilia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta palautteesta! :) Kiva että blogiani käydään lukemassa. Aurinkoista kesän jatkoa sinullekin!

      Poista
  7. Voiko käyttää pakastemustikoita?Nietin vaan että valuttaako välistä? Toivottavasti saan vastauksen pian :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut vastauksen viipymisestä, mökillä netti ei toiminut niin hyvin että olisin päässyt vastaamaan. Mutta jos siis käyttää pakastemustikoita niin kannattaa sekoittaa niihin perunajauhoja, valuttavat muuten.

      Poista
  8. Ai herkku mitä pullia! Ja taas niin kauniit kuvat.
    Liina
    P.s. Taisin nähdä sinut Liakassa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvin mahdollista että näit minut Liakassa, siellä olin. ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!