Omenanyytit


Nämä omenanyytit tulivat eteeni kun kävin jotain vanhaa ohjetta etsimässä ensimmäisestä blogistani. Näiden ohje oli jo siis siellä mutta ovat nyt olleen unholassa useamman vuoden. 
Nämä ovat erittäin nopeita ja helppoja omppuherkkuja. Ja jos pakastimessa sattuu olemaan vielä torttutaikinaa niin se käy hyvin näihin. Jos haluaa vielä parempaa niin käytä voitaikinaa.


Kauli taikinalevyä vähän isommaksi, leikkaa kahtia. Poista omenasta siemenkota omenaporalla. Täytä omena fariinisokerilla. Nosta taikinakulmat omenan päälle, nipistä reunat kiinni. Käännä nyytti niin päin että saumapuoli on alaspäin. Voit halutessasi voidella pinnan kananmunalla mutta se ei ole pakollista. Paista 200 astessa n. 15 min.

Jos haluat lisää makeutta, valuta vaaleaa siirappia nyyttien päälle tai vaikka omenan päälle ennen kuin taitat taikinan nyytiksi.

Tarjoa omenanyytit vaniljajäätelön kera!


Blogissani vietetään ihan pian synttäreitä. Millaisena haluaisit nähdä blogini tulevaisuudessa. Jatkanko leivontablogina vai haluaisitko nähdä jostain muusta aihealueesta postauksia? Kommentit

 1. Ihanan syksyisiä omenaherkkuja. Itselläkin on omena ollut kovassa käytössä leivonnassa ja sitä myöten myös oma blogi on täyttynyt erilaisista omenaresepteistä. Sienet odottavat seuraavaksi työstöä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on kyllä mukavaa aikaa kun on niin paljon metsästä ja puista saatavia herkkuja, omena yksi niistä. :) Minä jätän mielellään ne sienet muille. ;)

   Poista
 2. Pidän blogistasi tällaisenaankin, vaikka olen ehkä maailman laiskin leipoja itse. Erityisesti pidän kauniista kuvistasi. Sinulla on kyllä silmää kauneudelle. Leivonta ja kauniit asiat kiinnostavat jatkossakin.
  Hyvää syksyn jatkoa!
  Liina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Liina! Värikästä syksyä sinullekin. :)

   Poista
 3. Jatka samaan malliin!:) Kiitos hyvistä ohjeista sekä kauniista kuvista!
  t. Elina

  VastaaPoista
 4. Blogisi on ihana tällaisenaan. Kiitos resepteistä ja kuvista! :)

  VastaaPoista
 5. Leivonta on sinun alaasi, tästä vain kohti uusia reseptejä
  Värikästä syksyä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, kyllä minä tästä leivonnasta tykkään. :) Mukavaa syksyä sinullekin!

   Poista
 6. Leivontaa, leivontaa, leivontaa!!! Mä nautin suunnattomasti näistä taidokkaista kuvista, mutta olisi kiva nähdä jotain muutakin kun kiillotettua ja viimeisen päälle sommiteltua ja viimeisteltyä. Eli sellaista normaalia behind the scenes. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Välillä tulee laitettua tänne jotain muutakin kuin onnistunutta mutta jonkun linjan haluan kuitenkin pitää mitä tänne blogiin päätyy. :)

   Poista
 7. Hain viikolla lisää omenoita. Nyt tiedän millä viikonloppuna herkuttelen. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppuja, omppuja, niitä herkutellaan nyt. Viikonlopun herkkuhetkelle peukkuja! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!