Voileipäkakku, gluteeniton


Tartuin haasteeseen ja tein gluteenittoman voileipäkakun. Voileipäkakkuja on tullut tehtyä paljonkin mutta gluteenittomana en ollenkaan. Gluteenittomassa kakussa haasteen tuo leipä. Usein gluteeniton leipä on tiivistä, joten vaarana on että kakusta ei saa tarpeeksi kosteaa. Mielestäni voileipäkakku saa on mielummin liian kostea kuin kuiva. 


Kakkuun leivoin itse leivät. Tummempi leipä on tehty tummasta leipäjauhoseoksesta, jonka ostin Lidlistä. Vaalean leivän tein Vuohelan herkun leipäjauhoseoksesta. Tein kummatki leivät paketin ohjeen mukaan, paistoin 24 cm kakkuvuoassa.

Tumma leipä maistui mielestäni tosi hyvältä, sitä syödessä ei tullut mieleen että olisi gluteenitonta. Mutta tämä leipä ei ehkä ollut paras valinta voileipäkakkuun. Leipä oli tiiviimpää mitä vaalea. Kostutin leipää todella paljon, lähes uitin sitä kasvisliemessä, silti se oli ennemmin kuivaa kuin kosteaa. Seuraavalla kerralla tekisin vain vaaleasta leivästä eli kaksi paketillista Vuohelan herkun täysjyväleipäjauhoseosta, leivän valmistus paketin ohjeen mukaan.

Täyte
400g saunapalvikinkkua
1 punainen paprika
2 pkt (á200g) yrtti- /ruohosipulituorejuustoa
1 prk creme fraichea
kurkkusalaattia
1 rkl sinappia
mustapippuria

Kostutukseen 
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio

Kuorrutus
2 prk smetanaa
300g maustamatonta tuorejuustoa

Rouhi tai leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi, kuutioi myös paprika. Sekoita täytteen aineet keskenään, mausta mustapippurilla.
Keitä kasvisliemi
Leikkaa leivistä päälliosa ja reunat pois. Leivät kannattaa tehdä viimeistään edellisenä päivänä, jotta eivät ole tuoreita kun niitä leikataan. Leikkaa leivät kahteen osaan. Kakkuun tulee yhteensä kolme väliä.
Täytä kakku. Kostuta pohjat tosi hyvin kuumalla kasvisliemellä. Levitä täyte kerrosten väliin. Laita täytetty kakku kylmään. Kuorruta ja tarjoile kakku seuraavana päivänä, jotta kakku ehtii kostua tarpeeksi.
Vaahdota kuorrutusta varten smetana. Lisää vaahdon sekaan tuorejuusto. Kuorruta kakku. Koristele.



Koristelussa käytin herneenversoa, kinkkua, tuorekurkkua, kirsikkatomaattia, tummia viinirypäleitä.





Kommentit

  1. Ihan todella kaunista tuo herne koristeena!

    VastaaPoista
  2. Olenkin aina ajatellut gluteenittoman leivän tiiviyden hankaluudeksi voileipäkakussa.. En ole koskaan joutunut tekemään, mutta täytyykin pitää mielessä tuo leipäjauhoseos jos joskus tarvetta tulee. Kaunis kakku! Herneenversot on kivoja koristeena.. :)

    VastaaPoista
  3. Kiva pyöreänä versiona! 🙂 Pitää laittaa korvan taakse tämä vinkki.

    VastaaPoista
  4. Kaunis kakku ja kiitti ohjeesta:)

    VastaaPoista
  5. Täytyy meilläkin kokeilla pian syntyvän pojan ristiäisiin... tosi kaunis on... tuliskohan kovin kallis jos tekis pelkästään gluteenittoman voikkarikakun... vieraita kun ei oo ehkä kuin muutama... n.12 ehkä.. mukaanluettuna kummit...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei kakku tule kovin paljoa kalliimmaksi varsinkin jos teet itse leivän. Gluteenittomaan kakkuun kun käy lähes tulkoon samat täytteet mitä "normaaliin" kakkuun.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!