Passion- appelsiiniriisi


Tästä appelsiiniriisistä tulee ihan lapsuus mieleen. Meillä oli kotona aina joka sunnuntai lounalla jälkiruoka. Usein äiti kyseli meiltä lapsilta, mitä tehtäisiin jälkiruoaksi. Joskus otimme esiin reseptikirjan ja selasimme sieltä jonkun ohjeen kokeiltavaksi. Tätä appelsiiniriisiä oli aina joskus tarjolla. Tästä jälkiruoasta osa tykkää ja osa ei, syynä siihen on riisi, jota tähän käytetään. Itse tykkään mukavista sattumista. Appelsiiniriisitä on monta erilaista versiota, osa keittää puuron johon sekoitetaan kermavaahtoa ja appelsiinipaloja. Itse keitin puuroriisit, jotka huuhtelin kylmällä vedellä ja lisäsin sitten muiden aineiden sekaan. Laitoin myös sekaan vähän rahkaa että ei olisi niin kermaista. Ja vielä lisäsin ihanaa passionhedelmää sekaan.

½ dl puuroriisiä
1 dl vettä
2 dl kermaa
½ prk rahkaa
1 appelsiini
1 passionhedelmä
sokeria
 vaniljasokeria

Keitä riisi pienessä kattilassa kypsäksi. Huuhtele kylmällä vedellä kypsä riisi.
Vaahdota kerma, lisää rahka. Leikkaa appelsiini pieniksi paloiksi ja lusikoi passionhedelmästä siemenet. Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta sokereilla.


Täällä etelässä alkaa ihan pikkusen näkymään jo kevään vihreys vaikka kovin kylmä sää onkin. Tykkään niin tästä ajasta kun alkaa vihertämään, luonto herää talven jälkeen. 


Kommentit

 1. Ihanalta näyttää! Passionhedelmä on noussut tänä vuonna itsellä suosikiksi. Pakkasessa on yksi passionhedelmäkakku hyytymässä, kun edellinen passionleivonnainen loppui. Riisiin en ole vielä sitä yhdistänyt, mutta ei sekään hassummalta kuulosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Passionpyreestä olen useasti tehnyt kakkua, se on niin ihanan raikasta ja hyvää. Tuore passion sopi kyllä oikein hyvin tähän riisin ja appelsiinin kans.

   Poista
 2. Pitääpä testata reseptiä joskus, kuullostaa nimittäin niin hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otahan joku kerta testiin tämä resepti, itse ainakin tykkäsin tästä. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!