Herkulliset ja nopeat sämpylät


Jos haluat herkullisia ja  rapeakuorisia sämpylöitä niin suosittelen tätä reseptiä. Ja tällä reseptilllä saat tehtyä sämpylät tunnissa. Näissä on vain yksi kohotusvaihe. Taikinaa ei myöskään pitkään vaivata, riittä että sekoitat taikinan sekaisin puuhaarukalla. 

Reseptiä on myös helppo muokata. Itse laitan aina puolet jauhojen koko määrästä vehnäjauhoja, muut jauhot voi sitten olla leseitä, siemeniä, hiutaleita yms. Nyt käytin siemen-hiutalesekoitusta ja hiivaleipäjauhoja.

Tästä annoksesta tulee 10-15 sämpylää.

6 dl vettä
2 tl suolaa
1 rkl sokeria / hunajaa
25g hiivaa / 1 pss kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoja
4 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl siemen-täysjyvähiutaleseosta

Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi, suola ja sokeri. Murenna sekaan hiiva. Lisää jauhot. Sekoita puuhaarukalla sekaisin. Kohota liinan alla. Nostele kahdella ruokalusikalla taikinasta paloja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voit muotoilla halutessasi sämpylöitä jauhotetulla kädellä. Leikkaa sämpylän pintaan pari viiltoa terävällä veitsellä. 
Paista 240 asteessa (kiertoilmalla 220 astetta) noin 15-20 minuuttia.  

Voit nopeuttaa taikinan kohottamista laittamalla taikinakulhon päälle leivinliinan ja kulhon mikroon. Älä kuitenkaan laita mikroa päälle. Taikina on tällöin vedottomassa paikassa niin kohoaa nopeammin. Kommentit