Appelsiini-suklaakahvikakku


Kahvikakku vai kuivakakku? Kummalla nimellä sinä kutsut näitä kakkuja? Minä oon yrittäny ystävilleni sanoa että kuivakakkuja ei ole olemassa vaan nämä on kahvikakkuja. :D Aika hyvin niille on oppi mennyt perille. ;) Itselleni tämä opetettiin silloin kun suoritin kondiittorin ammattitutkintoa. Se niin monesti sanottiin että on nyt aina mielessä.

Tämä kahvikakku oli vähän epäonnen kakkukin. Siitäkin kuulen vitsailuna että kun minulla ei koskaan mikään epäonnistu, aina ohjeet luetaan oikein. Tällä kertaa tästä kakusta kyllä unohtui neste pois. :) Hyvin se kyllä koostumuksen puolesta onnistui. Pohja ei yhtään repeillyt eikä kakku kuohunut vuoan reunojen yli. Eli jos sinäkin unohdat saman maidon pois niin ei kannata huolestua. :)

200g  voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl pikakahvijauhetta
1 dl maitoa
100g appelsiinin makuista tummaa suklaata

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Rouhi suklaa. Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe sekaisin. Lisää vuorotellen maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun vuokaan, paista 175 asteessa 50-60 min. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Koristele valkosuklaalla.


Kommentit

  1. No tottahan toki se on kahvikakku! :-D

    VastaaPoista
  2. Kyllä se on kuivakakku,mikä kuivakakku. Monesti niin kuivalta vaikuttaakin. Kahvikakut maistuu kahvilta että tämä on totista totta!!

    Kirjautuminen olisi vaatinut liikaa vaivaa. Terveisin Jussi-Pekka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei näistä kakuista saa tehdä kuivia, joten eivät ole kuivakakkuja. :)

      Poista
  3. Kahvikakku, ehdottomasti... :D

    VastaaPoista
  4. Kahvikakku kun säilytän kylmässä niin on kosteeta ja kuivakakku kun on huoneenlämmössä ja murenee enemmän :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvikakun maku paranee kun pitää sitä jääkaapissa. ;)

      Poista
  5. mä sanon kaikkia kuivaksikakuksi...:)

    VastaaPoista
  6. Samassa koulussa käyneenä ja Arton opissa olleena; Kahvikakkuja! Joskus saattaa kyllä kuivakakkukin lipsahtaa, kun sitä mummo ja äiti on sitkeästi käyttäneet koko ikäni. Opin myös että ei ole kakkutaikinaa, vaan kakkumassaa :D

    Jessica's -blogi ja minä kasvettiin vähän eroon toisistamme, ja pienen prinsessamme syntymän jälkeen tuntui luontevalta luoda perhekeskeisempi blogi, saa tulla lukemaan jos vielä mun jutut kiinnostaa! Terkuin se sama vanha Pinkkis ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! Samassa opissa olemme olleet ja samat opit olen minäkin omaksunut. :)

      Poista
  7. Kahvikakku on jotain mikä maistuu kahville. Kuivakakku on kuivakakku, vaikkei ei kuiva oliskaan :D

    Tuota kakkutaikina vs kakkumassa en ymmärrä.. Miksi ei voisi sanoa kakku- tai muuta taikinaa taikinaksi? Massa on mulle semmonen jankki jota levitetään esim kakun päälle tms. :P

    Mutta rakkailla lapsilla on monta nimeä :) Kiitti hienosta blogista, ennenkaikkea herkullisista kuvista ja ohjeista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä taikina-massa- sanat on ammattisanastoa meille, jotka päivittäin tekee näiden kanssa töitä. Kyllä se minullekin on kakkumassa, muromassa yms. Taikinoita on sitten pulla-, sämpylä- ja leipätaikinat. :)

      Kiitos blogipalautteesta!

      Poista
  8. Meilläkin kahvikakku on ollut se kakku, joka maistuu kahville. Äitini tekemänä se on erityisen hyvää. Ja kuivat kakut ne ovat nimensä mukaisesti olleet kyllä aika kuivia. :) Auttaisikohan, jos alkaisi kutsua eri tavalla, tulisikohan niistä maukkaampia. :) Tämä ohje vaikuttaa jälleen niin herkulliselta, että!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeileppas auttaako se kakun kosteuteen jos sitä kutsuisi eri nimellä. :) Tällä ohjeella tuli ainakin kostea kakku, kakussa on myös mukava määrä suklaarouhetta.

      Poista
  9. Ei nimi miestä pahenna ;D eikä makua :)

    VastaaPoista
  10. Vaikuttas aika sopivalta kakulta minun makuhermoilleni. Kahvikakuksi minäkin opin koulun penkillä sanomaan vaikka sitä ennen käytinkin kuivakakku nimeä. En kyllä osaa kahvikakkua pelkästään kahvin makuun yhdistää niinkuin muutamat edellä.:D

    VastaaPoista
  11. Meillä päin vuokakakku - neutraalisti.

    VastaaPoista
  12. En ollut ennen kuullut tästä, ihanaa nippelitietoa! Kuivakakuiksi minä olen aina sanonut, mutta kahvikakku kyllä sopii myös hyvin :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!