Vihreä possu


Enpä ole aiemmin niin nopeaa kuorruttanu ja koristellu kakkua kuin tämän. Vajaa puolituntia oli aikaa kun piti olla jo auton kyydissä viemässä kakkua eteenpäin. Eihän siitä sitten ilman kommelluksia selvitty. Kävi sitten niin että kuorrutin possun ihan väärän värisellä marsipaanilla.


Vai olisiko possu ollut hyvän värinen tällaisena kellertävänä? :) En tiiä missä ajatukseni oli kun näin kävi. Nopea mietintä mitä teen. Massaa en saa enää pinnasta pois ja ei ole paljoa aikaa lähtöön. Onneksi muistin kynäruiskuni, joten sillä suihkautin ohuen kerroksen väriä pintaan. 

Kakun sain ajallaan valmiiksi ja pääsin juhlimaan reipasta 7-vuotiasta synttärisankaria vähän etukäteen. Tämä kakku meni pakastimeen odottamaan viikonloppuna juhlittavia synttäreitä.

Kakun täytteenä on mansikkahilloa, mansikoita ja kermaa.


Kommentit

 1. Kaikista komelluksista huolimatta siitä tuli tosi hieno:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kommellukset tuovat vähän jännitystä tähän hommaan. ;)

   Poista
 2. Nuo värjäysasiat - ei ne vaan aina mene ihan nappiin! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne aina mene. Voit varmaan kokemuksesta myös sen sanoa. ;)

   Poista
  2. Mutta mikä parasta: loppu hyvin, kaikki hyvin. Tämänkin voin kohtalotoverina todeta! ;-)

   Poista
 3. Ihanaa lukea että muillakin kaikki ei mene aina ihan nappiin! :) Hieno oli lopputulos! En ole koskaan edes ajatellut että valmiin kakun voisi pakastaa! Olen pakastanut pohjia ja jopa täytettyjä kakkuja, mutta en ihan valmiita! Tuo kakku oli marsipaanilla kuorrutettu, mitenköhän sokerimassa/kaulintamassa käyttäytyy? Entä kermakakku?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei se aina mene kaikki niin kuin pitäisi.
   Jos laittaa kakun pintaan, marsipaanin alle voikreemikerroksen ja sitten marsipaania niin pitäisi kestää myös pakastuksen. Kakku pitää sitte sulattaa niin että ei ole ilmatiiviissä astiassa, jotta kosteutta ei pääse kertymään.
   Sokerimassa kestää vähän huonommin verrattuna marsipaaniin.
   Kermakakkua voi toki pakastaa mutta silloin kerman maku voi kärsiä ja kermapinta kuivua.

   Poista
 4. Mutta hyvähän siitä kuitenkin tuli. Tuota kynäruiskua olisi mielenkiintoinen kokeilla, että olisiko Se sellainen pelastus laiskalle...😉

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!