Dart Vader synttärit


40-vuotias juhlii syntymäpäiviään Dart Vader teemalla. Kakuksi haluttiin muotokakku, josta pitäisi riittää 30:lle. Haastavaa tehdä noin isoa muotokakkua. Alustakin meinasi loppua kesken, alaosa kakusta olisi saanut vielä vähän olla leveämpi.
Kakussa on tumma kakkupohja, täytteenä vadelma- ja kinuskimousset. Pinta marsipaania.


Iso kakku täytyi myös pakata vähän erilailla, mutta hyvin onnistui pahvin ja sellofaanin avulla.


Tuttuja macaroneja tein myös. Näistä haluttiin punaisia kuten teeman mukaiset valomiekat ovat. Macaronien pinnalle ripottelin ennen paistoa kultatomua. Näissä on kinuskinen täyte.


Sitten tein myös lohivoilepäkakun. Täytteessä mm. loimulohta.




Kommentit

  1. No Vaderhän se siinä :) On muuten ihan mielettömän herkullisen näköinen voikkari!

    VastaaPoista
  2. Kiitokset mahtavasta blogista! Innostaa itseäkin eteenpäin kokeileen! Sitä kuitenkin kysyisin että mitä on tuo voileipäkakkujen päällinen kun on niin nätisti onnistunut pursottaakkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla! :)
      Voileipäkakkujen kuorrutukset vaihtelevat. Kuorrutukseen voi käyttää vaahdotettua smetanaa jonka sekaan voi laitta vähän majoneesia. Tai tuorejuustosta saa myös hyvä kuorrutteen kun sitä notkistaa.

      Poista
  3. Haluaisin tietää miten saat macaroneihin noin kirkkaan värin? Itse oon kokeillu vaikka mitä värejä, mut aina ne vaan haalistuu siellä uunissa pastellisävyisiksi. Kurjaa, koska juuri tällaisia kirkkaita värisävyjä kaipailisin! Vai pitääkö sitä väriä vaan sitten laittaa niin paljon, että varmasti säilyy..? Omat macaronit on kyllä uunissakin sen 17 minuuttia, et taitaa sekin väriin vaikuttaa.

    Nääkin punaset on niin kauniita, että huh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin näihin aika paljon punaista pastaväriä. Paiston kanssa kannattaa olla myös tarkka. Jos vähänkään liian kauan paistaa niin väri muuttuu helposti harmahtavaksi. Kokeile laittaa vaan enempi väriä ja paista vähän vähemmän aikaa. Kuitenkin sen verran että ovat kypsiä. Itse paistan n. 13-14 min.

      Poista
    2. Okei, kiitos vastauksesta! :) Itekin oon just noita pastavärejä käytelly, mut tosiaan miettinyt et pitääkö sinne heivata se puol purkkia et saa sellasia ku haluaa! :D Mun uuni ei kyllä paista noita alle ton 17 minuutin ja uunin lämpötilan nostokaan ei varmaan oo vaihtoehto, kun oon käsittänyt että väri haalenee myös kuumuuden mukaan. Oh well, pitää vaan jaksaa yrittämistä ja tulla sit tänne ihailemaan näitä värisävyjä, jos ei kotona onnistu!

      Poista
  4. Onko noihin macaroneihin ohjetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kategoriasta "macaronit" löytyy perusohje macaroneihin. http://www.kermaruusu.com/2011/10/macaron-resepti.html

      Poista
  5. Millä teet pursotukset voileipäkakkuihin, onko ihan kermaa? Tosi kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En käytä voileipäkakuissa kermaa. Oiskohan tässä ollut vaahdotettua smetana+majoneesi/tuorejuustosekoitus.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!