Täytekakun kuorruttaminen massalla


Usein on tullut kyselyitä kakun kuorruttamisella massalla eli miten kuorruttaminen kannattaisi tehdä. Tapoja on varmasti monia mutta tässä yksi tapa miten itse kuorrutan kakkuni.


Levitä kakun pinnalle tasaisesti ohut kreemikerros. Tällä estät kakun sisältä tulleen kosteuden siirtymistä kuorrutukseen. Laita kakku massan kaulimisen ajaksi kylmään, jotta kreemipinta kovettuu.Jos massa (sokerimassa / marsipaani) täytyy värjätä niitä se onnistuu parhaiten pastaväreillä. Älä värjää kerralla koko massamäärää vaan laita väri pienempään palaan ja sekoita se ensin siihen. 


Sekoita massat yhteen ja jos väri näyttää vielä liian vaalealta niin lisää väriä. Toki koko massan voi myös värjätä kerralla mutta silloin täytyy vaivata massaa enemmän jotta värin saa sekoittumaan kunnolla. Jos haluat massan väristä marmoroidun niin älä sekoita värejä keskenään loppuun asti.


Käytä massan kaulimisessa tomusokeria, jotta ei jää alustaan kiinni. Erinomainen alusta on silikoninen alusta. Jos sellaista ei ole niin onnistuu kaulaus myös pöydän päällä. Silikoninen kaulin on hyvä mutta tähän käy myös puukaulin.


Kauli massa 2-3 mm paksuiseksi. 


Nosta kaulittu massalevy kahden käden avulla kakun päälle tai kääri levy kaulimen ympärille ja nosta sen avulla kakun päälle. 
Huom! massa saa mennä reilusti kakun yli, jotta reunoista saa helpommin tasaiset. Kun usein kuorruttaa kakkuja niin pienemmälläkin massamäärällä pärjää eli on oppinut kuorruttamisen tekniikan.


Tasoita kakun pinta tasoittajalla tai kädellä.


Vedä kämmenellä reunalla olevaa kuorrutetta alaspäin jotta kakun reunaan ei synny vekkejä. Tasoita kakun reuna kokonaan kämmenellä tai käytä apuna tasoittajaa.


Leikkaa ylimääräinen massa pois kakun alareunasta. Alareunaan voi tehdä myös koristereunan eli jätä silloin alareunaan ½-1 cm ylimääräistä massaa ja paina siihen marsipaanityövälineillä kuvioita.

Massaa jää tässä vaiheessa aina mutta älä heitä sitä roskiin vaan kääri ilmatiiviisti muoviin ja käytä se myöhemmin uudelleen. 


Valmis kuorrutettu kakku. Tähän kakkuun painoin vielä päälle kuvioita.


Sitten vain laittamaan kakun päälle koristeita. :)


Kommentit

 1. Kiitos ohjeesta, vaihekuvat ovat aina tervetulleita :)

  Anniina

  VastaaPoista
 2. Suosittelen aina kakkukursseilla tuota Ikean leivota-alustaa (kuvioitu vihreä), jonka olen itse käytännössä kokenut tällä hetkellä parhaimmaksi kaulinta-alustaksi. Tuossa ei tarvitse käyttää tomusokeria minkään massan kanssa. Massa leviää alustalla kauniisti ja pysyy irtonaisena. Tällöin massan pintaan ei myöskään jää tomusokerijälkiä. Varsinkin tummemmissa väreissä nuo tomusokerit hieman häiritsee ja täytyy sitten erikseen poistaa massan pinnasta penslaten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä että olet kokenut sen parhaimmaksi. Kaikilla ei vaan ole se Ikea lähettyvillä, josta sen voisi hakea joten tomusokeri on erinomainen apu kaulauksessa. :) En ole kyllä kokenut sitä että tomusokeri jäisi pinnalle tummissa massoissa. Ehkä jos sitä laittaa liian paljon niin voi jäädä.

   Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!