Koko perheen Kultaiset mustikkamuroleivokset



Sain viettää mukavan päivän pienten leipureiden kanssa. Vajaa kolmevuotias ja nelivuotias olivat näppäriä apulaisia leivosten teossa. Pienet kädet painelivat tarkkaavaisesti taikinaa vuokiin.

Murokuppileivokset ovat nopeita tehdä. Pohjia voi tehdä kerralla enemmän kuin mitä tarvitsee koska ne voi hyvin myös pakastaa. Taikina on helppo lastenkin kanssa tehdä koska siinä laitetaan kaikki aineet kulhoon ja sekoitetaan sähkövatkaimella sen verran että ovat hyvin sekaisin. Pohjataikinaan käytin Flora Kulta juoksevaa. Se on voinmakuinen kasviöljyvalmiste. .
Täytteeksi teimme poikien kanssa lasten suosikin, mustikkarahkatäytteen.

Muropohjat

1 dl Flora Kulta juokseva
2½ dl vehnäjauho
1 1/4 dl sokeri
½ tl leivinjauhe
½ kananmuna

Mustikka-rahkatäyte

1 dl kermaa
150g maitorahkaa
1½ dl mustikoita
4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristelu
100g valkosuklaata
100g mustikoita
sitruunamelissan lehtiä

Laita kulhoon vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe. Sekoita. Lisää Flora Kulta juokseva ja kananmuna. Sekoita sähkövatkaimella sen verran että ovat hyvin sekoittuneet. Laita taikina muovin sisään ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin.
Jaa taikina 20 palaan. Taputtele palat leivosvuokiin. Pistele pohjat. Paista 180 asteessa 10-12 minuuttia. Anna vuokien hetken jäähtyä paistoin jälkeen ja kumoa pohjat vuoista pois.

Vaahdota kerma. Sekoita rahkaan joukkoon mustikat ja sokerit. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen. Laita täyte kylmään.

Sulata valkosuklaa. Laita sulaa suklaata noin teelusikallinen murokuppiin ja levitä  se pohjaan ja reunoihin. Laita murokupit vähäksi aikaa jääkaappiin, jotta suklaa kovettuu. Levitä loppu suklaa leivinpaperin päälle ja laita kylmään. Kun suklaa on kovettunut, pilko se veitsellä rouheeksi, joka käytetään sitten koristelussa.

Annostele rahkatäyte murokuppeihin. Koristele valkosuklaarouheella, mustikoilla ja sitruunamelissan lehdillä. 



Taikinasta pyöritellään jauhotetulla pöydällä pötkö, joka jaetaan 20 osaan. 


Pienet kädet painelevat taikinapalat vuokiin. 


Välillä mukaan tuli alle yksi vuotias leipuri, joka ei ymmärtänyt mitä pitäisi tehdä vaan taikina meni suuta kohta ja vuoka pysyi tiukasti nyrkissä. :)


Vuoat nostellaan pellin päälle.


Ja se oli tarkkaa että vuot laitetaan jonoon, ei vierekkäin. :) Sitten vuokien pohjat on hyvä pistellä pienellä haarukalla, jotta paistuvat hyvin.


Pohjista tulee rapsakoita, jotka paistetaan kauniin kullan väriseksi. 


Valmiit murokupit voidellaan sulatetulla valkosuklaalla. Sillä estetään murokupin pehmeneminen kun siihen tulee täyte päälle.


Mustikoiden ja muiden koristeiden asettelu oli tarkkaa puuhaa. :) Koristeeksi laitoimme valkosuklaarouhetta, pensasmustikoita ja sitruunamelissan lehden.







Leivontahetken päätteeksi pienet leipurit saivat syödä itse tekemiä leivoksia. :)













Kommentit

  1. Todella kauniita leivoksia :) Ihania pikku-apureita ja näyttävät olevan taitaviakin :D

    VastaaPoista
  2. Voi näitä kuvia, tykkään niin kovin! :-)

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia ja taitavia pikkuleipureita! :)

    VastaaPoista
  4. Ihania pikkuapulaisia! :) Itsekin voisi näitä tehdä kummilasten kanssa, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  5. Aika koomista kun tuo mainospullo vaihtaa pöydällä paikkaa jatkuvasti että varmasti näkyy joka kuvassa eikä kenellekään jää epäselväksi kuka tämänkin postauksen sponsoroi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet ymmärtänyt ihan oikein. Tämä postaus on tehty Floran kanssa yhteistyönä. Sen haluan tuoda selkeästi esille. Myös postauksen lopussa käy ilmi yhteistyötahot.

      Poista
  6. Mistä oot hankkinut nuo metalliset pikkuvuoat? Haluaisin niin tommosia mutta mistään ei oikeen löydy ja kirppareilla niitä on aina liian vähän kerrallaan... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. lähes kaikki vuoat olen ostanut kirppareilta, vähän kerrallaan. Vuokia myydään kyllä yrityksissä, joista pääasiassa yritykset voivat ostaa.

      Poista
  7. Suloisia apulaisia! Tuo pieni pulleroinen nyrkkikäsi on niin ihana :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!