Tex mex jauhelihapiiras



Ensimmäisessä blogissani oli jauhelihapiirakan ohje, joka on jäänyt ihan unholaan sinne. Nyt muistin sen ja tein uuden version siitä ja laitan ohjeen myös tänne toiseen blogiin.
Tällä ohjeella tulee pellillinen piirakkaa.


Pohja:
6 dl  vehjäjauhoja
1½ dl kaurahiutaleita
1½ dl juustoraastetta
1½ tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
225g voita / margariinia
1½ dl vettä

Täyte:
400g jauhelihaa
2 rkl tex mex mausteseosta
ripaus mustapippuria
½ paprika
1 sipuli
(1 prk Snack vihreät oliivit ja valkosipuli salaattijuustoa)
10 kirsikkatomaattia
40g juustoisia tortillasipsejä
4 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
70g juustoraastetta

Sekoitan pohjan kuivat aineet ja juustoraaste keskenään. Nypi pehmennetty voi sekaan. Lisää lopuksi kylmä vesi. Laita taikina jääkaappiin siksi aikaa että valmistat täytteen.
Ruskista jauheliha ja mausta se. Viipaloi sipuli. Sipulia voi käyttää hetken paistinpannulla. Kuutioi paprika pieneksi kuutioksi, Halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita salaattijuustoseos liemineen valmiin jauhelihan sekaan. (Salaattijuustoa en laittanut tähän piirakkaan). Ota taikina kylmästä ja painele se pellin pohjalle ja vähän reunoille. Laita pohjan päälle jauhelihaseos, sipulirenkaat, käsissä murskatut tortillasipsit, paprikakuutiot ja tomaatit. Sekoita keskeknään ruokakerma ja kananmunat. Kaada piirakan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa n.25-30 min.


Kommentit

  1. Näyttää herkulliselta, pitää muistaa tämä kun on esim. illanistujaiset. Näitä mielenkiintoisia piirasohjeita koko uunipellille ei ole koskaan liikaa!

    VastaaPoista
  2. Johdannossa sanotaan, että tällä tulee pellillinen piirakkaa, mutta ohjeessa käsketään laittamaan 25 cm piirakkavuokaan..? Pitää kokeilla, näyttää niin herkulliselta!

    VastaaPoista
  3. Ihana ohje, mietin vaan samaa juuri mitä edellinen eli onko ohje tarkoitti pellilliselle vai piirakkavuoalle? Ja toinen kysymys, oletko kokeillut muilla mausteilla, esim yrttisenä? Me "allergisia" vahvoille mausteille, menee vatsa sekasin .... Esim minulla tuli mieleen tuore tinjami ja rakuuna, ja lihaliemikuutiota jauhelihaan?...mitä oisit mieltä enemmän leiponeena?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mausteseoksen tilalle voi oikein hyvin laittaa muita mausteita, esim. yrttejä.

      Poista
  4. Kiitos tarkkaavaisuudesta. Tällä ohjeella tulee PELLILLINEN. Edellinen ohje oli piirasvuokaan tehty, jota suurensin ja valmistusohjeeseen oli jäänyt väärä vuokakoko. Se on nyt korjattu. :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos ohjeesta, tein piirakan ja olihan hyvää. Lasi valkoviiniä kruunasi nautinnon :)

    VastaaPoista
  6. kiitos, googletin ohjetta piirakointiin. nam.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!