Leivontapäivä


Kuinka moni on koonnut ystäviä yhteen ja viettänyt aikaa leivonnan merkeissä? Minä sain viettää sellaisen päivän ja suosittelen sitä myös muille. Sen verran kiva päivä oli. Kirjoitin muutamia reseptejä, joita päivän aikana teimme. Päivän tekolistalla oli kinkkuvoileipäkakku, passionmoussekakku suklaasydämellä, mangotäyteiset macaronit. Jauhelihapiirakkaa salaatin kera söimme myös leipomusten välissä. 

Leipojat epäilivät omia taitojaan ennen päivää mutta kuten kuvasta näette, taitoa löytyy. :) Macaronien tekijä ei ollut koskaan aiemmin macaroneja tehnyt mutta ne onnistuivat täydellisesti! <3

Moussekakkuun toivottiin toista kakkua sydämeksi sisälle, joten sinne tehtiin suklaamoussesta pieni kakku. Kakusta tuli raikas, jota pehmensi mukavasti sisällä oleva suklaamousse. Kakun päälle spritsattiin valkosuklaasta koriste. Kakun päävastuussa oleva tekijä muisti päivän jälkeen monta asiaa joita on hyvä ottaa huomioon moussekakkuja tehdessä, ei siis päivä mennyt hukkaan. ;)

Voileipäkakussa oli maut kohdillaan. Koristelussa meinasi tekijällä olla aluksi ideat kadoksissa mutta sitten kun kolme viisasta päätä löivät yhteen niin alkoi koristelua syntyä tomaattiruusua myöten. :)

Päivän aikana teimme myös sokerimassasta ruusuja, lehtiä ja gerberoita. Tekijät saivat huomata että ei niiden teko niin vaikeaa olekaan. Syksyiset gerberat pääsivät koristamaan moussekakkua. 

Minä oli lähinnä päältä katsoja päivän aikana, joten kiitokset ystävilleni näistä herkullisista tarjottavista, joita illalla sitten nauteimme! 


Kommentit

 1. Aivan ihana moussekakku <3 Kuvailit sitä niin hienosti, että teki mieli päästä maistamaan! Yritin toisspäivänä tehdä macaroneja, mutta ne olivat ihan hirveitä, maku oli suoraansanottuna kamala ja ne olivat vain hirveitä :d Lentivät likasankoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs macaroneissa meni pieleen jos eivät olleet hyviä?

   Poista
 2. Onpas ollut makea päivä :) ihania herkkuja, olisin minäkin mielelläni mukana tuollaisilla päivillä :)

  VastaaPoista
 3. Hei, minä myös haluan mukaan :D Ihania herkkuja ja olisikin kiva leipoa kavereiden kanssa. Ikävä vaan, kun täällä kotona kukaan muu ei ole kiinnostunut leipomisesta kuin meikäläinen vaan.

  VastaaPoista
 4. Blogistani löytyisi sinulle yllätyksellinen tunnustus, jos ehdit niin ole hyvä... :)

  http://2pystyviivaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Kerropa muutama vinkki moussekakun tekoon. Miten esim. välttää sen, että liivate ei paakkuudu sinne massaan. Viimeksi kävi juuri niin, karmeita riekaleita koko kakku täynnä. Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi usein tehty virhe on että liivate lisätään massaan ihan viimeisenä. Silloin se helposti menee paakkuun. Jos mousseen tulee esim. tuorejuusto, kerma, marjasose, liivate, sokeri. Teen sen niin että laitan kulhoon tuorejuuston ja sokerin ja sekoitan sekaisin, jolloin myös tuorejuusto vähän pehmenee. Sulatetut liivatteet kaadan ohuena nauhana marjasoseen sekaan. Tämän seoksen lisään tuorejuuston sekaan ja sekoitan tasaiseksi. Ja viimeiseksi lisään kermavaahdon ja sekoitan varovasti että vaahto laskeudu.

   Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!