Porkkana-ananaspiirakka


Syksyä kohti mennään ja silloinhan tulee aina mieleen leipoa porkkanapiirakkaa. Tämän piirakan ohjeen muokkasin blogini suosituimmasta ohjeesta, porkkanapiirakasta. Korvasin osan porkkanaraasteesta ananasmurskalla. Perinteisesti porkkanapiirakka saa pinnalle manteli- tai pähkinärouhetta mutta niitäpä ei kaapista löytynyt, joten sai koristeeksi punaisia ja keltaisia nonparelleja.

Pohja:
5 kanamunaa
5 dl sokeria
2 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
5 tl kanelia
3 tl vaniljasokeria
7½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sulaa voita
5½ dl porkkanaraastetta
1 prk ananasmurskaa

Kuorrutus:
100g pehmeää voita
200g sulatejuustoa
400g tomusokeria
5 tl vaniljasokeria
pähkinä- tai mantelirouhetta tai nonparelleja

Kuori ja raasta porkkanat hienolla terällä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi voi, porkkanaraaste ja ananasmurska. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa 20-25 min.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele.



Itse käytän hyvin usein piirakkaa tehdessä säädettävää reunavuokaa. Silloin piirakan reunat eivät laske reunoista vaan piirakasta tulee tasaisen paksu. Nyt tein tätä piirakkaa vain puolikkaan annoksen, joten silloinkin reunavuoka on hyvä kun sen voi säätää puolikkaan pellin kokoiseksi. Onko muilla käytössä tämä vuoka piirakoiden teossa? 


Piirakkaa ja kahvia! :)









Kommentit

  1. Nam, näyttää hyvälle :) Täällä myös piiraiden teossa käytetään säädettävää reunavuokaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reunavuoka on hyvä niin kakun teossa, piirakan paistossa kuin hyydyttämisessä.

      Poista
  2. Kätevä tuo säädettävä vuoka! Mistä sellaisen vois ostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä kätevä vuoka. Teen usein myös suolaisia piirakoita pellillä tämän avulla. Silloin ei muna-maidot tms. valu reunoista pois.
      Säädettäviä reunavuokia myydään ainakin leivontatarvikeliikkeissä. Muistaakseni yhden omani olen ostanut Kärkkäiseltä.

      Poista
  3. Porkkanapiirakka on niin älyttömän hyvää! Tuo sinun säädettävä näyttää tukevalta... omani on Städterin vuoka... ei tule tasaista kakkua vaikka kuinka säätelee reunoja :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanapiirakka maistuu hyvältä. :)
      Näitä reunavuokia on kyllä monenlaisia, osa tukevia. Tämäkin vuoka oli sellainen että jos sen suurentaa niin isoksi kuin saa niin silloin ei ole niin tukeva mutta nyt kun tein tämän piirakan niin vuoka oli niin pienenä kuin voi.
      En muista yhtään tämän vuoan merkkiä eikä sitä lue vuoassakaan. Itsellä on myös Städterin mutta siinä on korkeammat reunat mitä tässä.

      Poista
  4. Kivalta kuulostaa tuo ananaslisäys.:)

    VastaaPoista
  5. Eipä olisi tullut mieleen yhdistää porkkanaan ananasta! Tiedätkö, voiko tuota päällistä koostumuksen puolesta pursottaa? Ajatuksena siis leivoksenomaiset palat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan tätä porkkana-ananasyhdistelmää.
      Luulen että pystyt pursottamaan kuorrutetta. Jos sattuu niin että on vähän löysempää niin laita kuorrute hetkeksi jääkaappiin niin vähän kovettuu. Kuorrute kun sisältää voita.

      Poista
  6. Tein viimeviikonloppuna ananaspaloista ja hieno tuli riitti 25 min.
    Nyt tein sitten ananasmurskasta ja kahteen foliovuokaan ja pidin 30 min uunissa ja vieläkin jäi sisältä raaka :( vaikka taikinaa vähemmän. Olisiko pitänyt ananasmurska valuttaa vai lisätä paistoaikaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ananasmurskasta voisi valuttaa vähän nestettä pois. Luulisi puoli tuntia riittävän paistoajaksi foliovuokaan jos on vielä pieni vuoka. Kokeile seuraavalla kerralla tikulla kakun keskeltä kypsyys ja lisää paistoaikaa jos vielä on raakaa.

      Poista
  7. Minulla on myös städterin korkeareunainen vuoka, jota käytän lähinnä hyydyttämiseen. Ongelma minulla on siinä, että paistettavat taikinat (esim. kakkupohjat) valuvat pois vuoasta alakautta. Miten saat pysymään taikinan reunojen sisällä? Paistatko sokerikakkupohjia tällä? Vain oikein paksut saattavat pysyä, mutta nykyään en halua edes kokeilla, koska olen niin monta uuninpohjaa jo pessyt...:)

    -Hanni
    Helsinki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olen paistanut myös sokerikakkupohjia reunavuoilla. Jos kakkumassa on hyvin vaahtoutunut niin kyllä se on ainakin itselläni pysynyt reunojen sisällä. Harmi, jos sinulla on ollut aina uunin pesu edessä...

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!