Joulukalenteri - luukku 14: suklaakakku


Syntymäpäiville pyydettiin tarjottavia. Aikuisille tein suklaakakun, jonka ohjeen jaan teillekin. Pohjana kakussa on hyväksi todettu kostea suklaakakkupohja. Täytteessä on suklaata ja vielä kuorrutuksena suklaaganache. 



190g voita
75g tummaa suklaata
1½ dl öljyä
3 dl vettä
2 dl ranskankermaa
4 kananmunaa
2 1/4 dl sokeria
2 1/4 dl fariinisokeria
7 dl vehnäjauhoja
1½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1½ tl soodaa
½ tl suolaa
1½ rkl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun 24 cm vuokaan, paista 170 °C noin 1h 10 min tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Anna jäähtyä. Kakku on hyvä tehdä edellisenä päivänä ja antaa olla yön jääkaapissa, silloin se on helpompi leikata osiin.

Täyte:
4½ dl kermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
120g tummaa suklaata
½ dl kermaa

Rouhi suklaa kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä. Vaahdota kermaa. Sekoita tuorejuustoon jäähtynyt suklaaseos ja lopuksi kermavaahto.

Kakun täyttö:
Kakkua ei välttämättä tarvitse kostuttaa koska pohja on itsessään niin kostea, mutta esim. appelsiinimehu sopii kostutukseen hyvin jos haluaa lisäkosteutta laittaa.
Leikkaa pohja kolmeen osaan. Täytä välit ja kuorruta lopulla täytteellä koko kakku. Kakkuun tulisi saada mahdollisimman tasainen pinta, silloin suklaakuorrutuksesta tulee tasaisempi.
Laita kakku joksiki aikaa pakastimeen, jotta kakun pinta jäätyy, kakun itsessään ei tarvitse jäätyä.

Kuorrutus:
140g tummaa suklaata
1½ dl kermaa
voita

Rouhi suklaa kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi. Lisää n. ½ tl voita, jotta saat kiillon kuorrutteeseen. Anna kuorrutuksen jäähtyä mutta vain sen verran että sillä voi kuorruttaa kakun. Ota kakku pakastimesta ja kuorruta kakku. Koristele.






Kommentit

  1. Oi, miten kaunis ja herkullisen näköinen kakku. Maistuisi palanen tuota kakkua kahvin kera myös minulle.:)

    VastaaPoista
  2. Varmasti herkullista. On hienon näköinenkin! :)

    VastaaPoista
  3. Niin hyvän oloinen kakku, että pakko ruveta kokeileen..:) tuosta täytteestä sen verran, että kumpi määrä kermaa kiehautetaan ja kumpi vatkataan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjeessa suklaan jälkeen oleva kerman määrä kiehautetaan eli ½ dl.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!