Vanhempieni syntymäpäivät


Viikonloppuna saimme viettää vanhempieni yhteissyntymäpäiviä. Kaikki lähimmät ja rakkaimmat ihmiset olivat yhdellä koolla. Syntymäpäiviä vietimme vanhassa puutalossa, ihana paikka, juuri sopivan kokoinen tällaisille syntymäpäiville.

Yhdessä leivoimme tarjottavia kahvipöytään. Marjat olivat pääosassa tarjottavissa, onhan nyt syksy, sadonkorjuun aika.  Kaikkia leivonnaisia tehtiin myös gluteenittomana,


Kun kyseessä olivat isän syntymäpäivät niin silloin ei tarvinut miettiä mikä kermakakku tulee kahvipöytään, ehdottomasti hillakakku. Isä on kova marjastamaan, nämäkin kakun päällä olevat hillat hän poimi juuri näitä kakkuja varten yksitellen rasiaan ja pakasti tarjottimen päällä. Kakuissa on täytteenä hilloista keitetty hillo ja kermaa. 


Toiseksi kakuksi tein suklaa-punaherukkakakut. Pohjana on sacher-kakun pohja, täytteenä punaherukkahilloa (itse keitetty) ja kermaa. Kuorrutuksena suklaaganache. Koristeeksi sain käydä pihalta poimimassa herukoita ja karviaisia. Ai että, tykkään niin kun saan pihalta käydä poimimassa tuoreita marjoja. Kerrostalossa kun asun niin silloin voi vaan haaveilla tällaisesta mahdollisuudesta. 


Mustikkamuroleivoksia. Siskoni  teki murokupit, joihin sitten pursotin mustikkaleivoskakun täytettä; kerma-ranskankerma-fariinisokeri.


Siskoni leipoi tarjottavaksi lusikkaleipiä ja wilhelmiinoja. Tarjolla oli myös äidin leipomaa pehmeää
pullakranssia.


Syksyn kukkia; auringonkukkia ja pallohortensiaa.


Kommentit

  1. Oi vitsi mitkä tarjoilut! Kuvia ja tekstiä selatessa tuli sellainen olo, että tekis mieli maistaa noita kaikkia ja mielellään nyt heti. Nam! :)

    VastaaPoista
  2. On kyllä todella upeat tarjoilut! Mielellään tuollaiseen pöytään kävisi :) Onnea vanhemmillesi!

    VastaaPoista
  3. Ooo, onhan herkullisen näköiset tarjoilut!

    VastaaPoista
  4. Upeat tarjoilut! Lakkakakkua en ole syönyt vuosiin, se oli lapsuuden herkkumarja jota syötiin aina vaniljajäden kanssa. :)
    Onnea vanhemmillesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä sitä taidettiin harvemmin jäätelön kanssa syödä mutta muuten kyllä sitä marjaa syötiin usein, niin hyvää. :)

      Poista
  5. Ihanat herkut, nam! Lakkakakut näyttää erityisen hyvältä!

    VastaaPoista
  6. Voi kun teillä on ollut ihanat juhlat ja upeat tarjoilut:-)

    VastaaPoista
  7. Voi että miten upeita tarjoiluja! Vesi herahti kielelle! (:
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
  8. Hei!
    Toimiiko noissa mustikkaleivoksissa sen mustikkaleivoskakun pohja vai muuntelittoko sitä, jotta pohjat irtoava hyvin vuoista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä on pohjana muropohja, ei siis mustikkaleivoskakun pohja. Muropohjien ohje löytyy http://www.kermaruusu.com/2009/07/leivospohja-muropohja.html.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!