Missä jouluherkut?


Missä minun kaikki joululeivonnaiset? Tykkään jouluvalmisteluista, siitä kun saan miettiä ja kokeilla jotain uusia leivonnaisia, käyttää aikaa piparien koristeluun, ehkä tehdä piparitalonkin. Olen usein jo marraskuun puolella paistanut ensimmäiset piparit, koristellut niillä kodin, jotta olen saanut ihanan piparin tuoksun kotiini. Mutta tänä jouluna kaikki on jäänyt, ei ole piparin tuoksua, ei ole itse tehtyjä konvehteja eikä oikeastaan mitään joululeivonnaisiakaan vielä (parit pikkuleivät vain).

Olen jakanu teille kymmenen vuoden ajan reseptejä. Tuntuu itsestä oudolta kun en ole tänä vuonna joulua ennen juurikaan reseptejä jakanut. Se vähän harmittaa mutta nyt on täytynyt kuunnella itseäni ja jättää sellaiset asiat tekemättä mitä voi. Tämä blogin pito on kuitenkin vain harrastus, tärkeä sellainen.

Tähän joulureseptien tekemättä jättämiseen ja yleensäkin syksyn hiljaisempaan eloon on syynä vain oma jaksamattomuus. Olen aiemmin kirjoittanut suun purentaongelmistani. Se ongelma on saanut paremman suunnan mutta sitten on tullut muita hammasongelmia lisäksi. Tällä viikolla viimeksi nitkutettiin yksi hammas pois, joka on nyt sitten vaatinut särkylääkettä ja pitkää pinnaa ihan urakalla. 
Olen kyllä jo niin vakioasiakas Länsi-Vantaan hammaslääkäreissä. En lakkaa vieläkään kehumasta paikkaa, niin hyvin siellä on hoidettu. Erityiskiitos hammaslääkäri Petteri Nissiselle, joka on kärsivällisesti ja ystävällisesti hoitanut, neuvonut ja huolehtinut. 

Ajattelin nyt kuitenkin teille jotain jouluista antaa. Keräsin blogistani aiemmilta vuosilta jouluun liittyviä leivonnaisia. Kuvan alla olevaa leivonnaisen nimeä klikkaamalla pääset reseptiin.


Tämä puolukka-rahkakakku suolakinuskilla on ollut tosi suosittu resepti. Suklainen pohja, raikas puolukka-rahkatäyte, kaiken kruunaa suolakinuski. Resepti on gluteeniton.


Jos haluaa suklaista kakkua, tässä olisi After eight- kakku




Piparirahkakakku. Olen jo ostanut raaka-aineet piparimoussekakkuun, katsotaan saisinko sen ensi viikolla tehtyä.


Toinen ohje puolukka-rahkakakulle. Pipari ja puolukka sopivat hyvin yhteen.


Jouluna täytyy tottakai olla myös suolaista syötävää. Makeaa tulee syötyä vähän liiaksikin asti joten nämä pienet suolaiset ovat ihania väliherkkuja.

Nämä pikkupitsat kuuluvat ehdottomasti meidän perheen jouluun. Jos kysytään mitä suolaista tehdään niin varmasti vastauksena on pikkupitsat.


Pasteijat kuuluvat myös usein jouluumme. Siskoni on yleensä nämä herkut tehnyt. Resepti löytyy nyt savulohi-fetapasteijoihin.


Näiden kinkkuruukkujen ohjetta on haettu blogistani viime aikoina hyvin paljon. Näiden ohjeen kirjoitin jo useampi vuosi sitten.


Pullaa täytyy myös olla. Muistan kun lapsena teimme pullapoikia ja -tyttöjä rusinasilmillä ja -napeilla. Äitini tekee usein ihania bostonpullia jouluksi. Cinnamon roll pulla on kyllä hyvää. Tein tätä viime vuonna.  


Appelsiini-kaneliboston. Tässä kuvassa muffinssivuokiin tehtynä.


Sitten nämä ihanat kahvikakut. Kentakilainen kahvikakku. En ole näköjään vieläkään saanut tehtyä Arabialaista maustekakkua tänne blogiin, joka kuuluu meidän jouluun myös.


Tämän vadelma-suklaakahvikakun teinkin ihan vasta. 


Sen seitsemän sortin pikkuleivät. Ei jouluna seitsemää pikkuleipäsorttia tarvitse olla. Pipareiden lisäksi teemme muutaman muun pikkuleipätaikina myös. Tutut wilhelmiinat video-ohjeen kera viime vuodelta.


Pipariminttu-suklaacookieita tein viime jouluksi.


Joinakin vuosina olen tehnyt usein konvehteja mutta nyt muotit vain pölyttyvät kaapissa. Tykkään konvehtien teosta vaikka se onkin hyvin aikaa vievää. Blogistani löytyy yksityiskohtaiset ohjeet konvehtien valmistamiseen joita käydäänkin näin joulua ennen hyvin paljon lukemassa.


Muistatteko viime vuodelta tämän vaahtokarkkikuusimetsän




Piparityöt kuuluvat jouluuni. Kyllä minun on vieläkin aikomus tehdä niitä tälle joululle.


Tässäpä olisi teille reseptivaihtoehtoja, jos vielä miettite mitä tekisitte. Jos tuntuu että ei aika tai voimat riitä niin tulee se joulu ilman leipomisiakin. <3










Kommentit

  1. Haleja ystäväni <3
    -E

    VastaaPoista
  2. Halaus parin kilometrin päästä ❤

    VastaaPoista
  3. Kyllä joulu tulee vähemmälläkin puuhalla ja mentävä oman jaksamisen mukaan. Tsemppiä sinulle ja mukavaa joulunodotusta. Kivoja reseptejä nämä vanhemmatkin mitä olet tähän laittanut esille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!😘 Se on totta, joulu tulee kyllä vaikka ei touhuakaan. Itse vaan niin tykkään siitä että tuntuu oudolta tällainen.
      Mukavaa joulunodotusta sinullekin!

      Poista
  4. Kivasti tsemppiä sinne! Aina ei jaksa, voi tai ehdi. Sinulla on kyllä niin paljon ennestään reseptejä blogissasi että turhaan murehdit tauostakaan.
    Itsellä kanssa tämä bloggaamisen kymmenes vuosi on mennyt hiljaisuuden merkeissä. Muut asiat ja murheet menee kaiken edelle.
    Ehkä ensi vuosi olisi meille parempi?
    Hyvää joulua sinulle! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitin kyllä kOvasti.... :D

      Poista
    2. Kiitos Johanna!❤️ Mukavaa loppuvuotta ja kaikkea hyvää ensi vuodelle toivotan sinulle!

      Poista
  5. Tsemppiä täältäkin! ♥
    Blogisi on niin täynnä herkkureseptejä, että niitä kyllä riittää selattavaksi, vaikka uusia ei ilmestyisikään hetkeen!
    Oikein mukavaa joulun aikaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne! ❤️ Reseptit ei onneksi vanhene, niitä voi tehdä vuodesta toiseen samoilla aineilla tai vähän muuttaen.
      Mukavaa loppuvuotta sinulle!

      Poista
  6. Oi, mikä herkkupostaus. Mukavaa joulunaikaa sinulle! :)

    VastaaPoista
  7. Sinulla on paljon huikean herkullisia reseptejä! Eihän vierailijalle ole väliä, milloin se on postattu. Kiitos noista vinkeistä!
    Joulumusiikin kuunteleminen antaa itselleni "lähes" saman hyvän olon tunteen kuin leipominen, yhdessä nautittuna täydellisen. Hyväkin harrastus vaatii välillä taukoa. Hyvä, että kuuntelet itseäsi etkä väännä väkisin meille lukijoillesi herkkuja. Tulee niitä jouluja vielä. Hyvää oloa ja ilonaiheita sinulle! <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!