Kentakialainen kahvikakku


Kuuluuko teillä jotkut tietyt leivonnaiset joka jouluun? Minun kotonani jouluna on tarjolla kahvikakuista kentakialaista ja arabialaista maustekakkua. Onko nämä kakut sinulle tuttuja? Huomasin että blogistani ei löydy kumpaakaan ohjetta, joten nyt tänne tallentuu tämän kentakialaisen kakun resepti.

Tämä kentakialainen kakku on minun mummuni bravuurikakku. Tätä kakkua on aina tarjolla kun heillä käy kyläilemässä. Ja tiedättehän että mummun tekemä kakku maistuu aina.

Tein tällä kertaa pienemmän kakun, puolitin ohjeen. Tässä kuitenkin ison kakun ohje.

260g voita
4 dl sokeria
3 kananmunaa
6½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
1½ dl maitoa
1½ dl rusinoita
100g mantelirouhetta

Kuorrutus
1 dl kermaa
100g voita
2 rkl sokeria
300g tomusokeria

Vaahdota voi ja sokeria. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää jauhojen sekaan myös mantelirouhe ja rusinat. Lisää taikinaan vuorotellen kuivia aineita ja kermamaitoa. Kaada taikina voideltuun (ja korppujauhotettuun) kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 50 min.

Kuorruta jäähtynyt kakku. Mittaa tomusokeri kulhoon. Laita pieneen kattilaan voi ja kerma, kiehauta. Ruskista sokeri paistinpannussa, varo polttamasta. Kaada ruskistetun sokerin sekaan osa kerma-voiseoksesta. Kaada sitten tämä seos kattilassa olevan kerma-voiseoksen sekaan. Kaada seosta tomusokerin sekaan, vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutukseksi. Kuorruta kakku ja koristele.

Tässä kakussa ei ole rusinoita, joten jos et välitä niistä, ne voi hyvin jättää pois.






Kommentit

  1. Kiitos ohjeesta! Minullakin on noita pieniä kakkuvuokia, täytyy kokeilla tuota kakkua niihin. Miten muuten tuo paistoaika... pidätkö uunissa vähemmän aikaa kuin isossa vuoassa paistaessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paistoin tätä kakkua n. 40 min kiertoilmalla, lämpötila oli tuon 175 astetta. Nuo pienet vuoat on kyllä hyviä, ei tarvitse tehdä niin isoa kakkua.

      Poista
    2. Niin on, ja jotenkin niin söpön näköisiä. Mulla on nyt uunissa 4 pientä sitruunakakkua tulossa, saapas nähdä miten onnistuvat. Lyhennän tuota paistoaikaa sun ohjeen mukaan, kiitos. :)

      Poista
  2. Pitäisiköhän ensi kertaa kokeilla tehdä kentakialainen täksi jouluksi.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. Tämä ainakin meillä maistuu hyvin. :)

      Poista
  3. Kentuckyn kakku, eikö vain? Amerikan osavaltion mukaan?

    VastaaPoista
  4. Hei! Jos teit puolikkaana tämän, niin riittikö pieneen kakkuun puolikkaana tuo kuorrute myös?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni tein puolikkaana myös kuorrutteen. Koko annoksesta taitaa tulla liian paksu kerros kuorrutetta, vaikka se niin hyvää onkin. 😉

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!