VadelmaleivosIhana aika vuodesta kun saa kerätä erilaisia marjoja pakastimen täyteen talven varalle. On niitä sitten niin kiva syödä. Vadelmia kävin poimimassa, joita olikin puskat täynnä. Vielä oli paljon raakoja, joten niitä olisi mahdollista käydä vielä uudelleen keräämässä.Marjakoreja olen tehnyt aiemminkin. Hyvän täytteen saa kun keittää itse vaniljakiisselin, jonka sekoittaa sitten kermavaahdon kanssa yhteen. Nopeamman ja helpomman ohjeen saa kun käyttää vaniljakreemiä ja kermaa. Murokuppeja löytyi valmiina vielä, joita olen tehnyt aiemmin. Murokuppien ohje löytyy täältä ´klik´ ja ´klik. Nyt menin helpoimman kautta ja käytin vaniljakreemijauhetta.

4 rkl vaniljakreemijauhetta
2 dl kylmää vettä
2 dl kermaa

Sekoita vaniljakreemijauheeseen kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi. Laita kylmään siksi aikaa kunnes vatkaat kerman vaahdoksi. Sekoita kreemi ja kermavaahto keskenään. Pursota murokuppeihin. Asettele päälle marjoja. Halutessasi marjojen pinnalle voi sivellä hyytelösokerista keitetyn pinnan. Varsinkin jos käyttää pakastemarjoja niin silloin kannattaa laittaa pinta.
Annoksesta tulee 8-10 leivosta.
Kommentit

 1. Juuri eilen pyörittelin pieniä vuokia käsissäni ja ajattelin, että näillä ei ole tehty koskaan mitään. Tässäpä on heti ohje ja vaniljakreemijauhettakin löytyy kaapista. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vuoat kaapista pois ja käyttöön! :) Murokupit ovat monikäyttöisiä, niihin voi tehdä melkein mitä vaan.

   Poista
 2. Minkälaisella ohjeella tekisit vaniljakiisselin tähän leivokseen? Voisin kokeilla tätä herkulliselta vaikuttavaa ohjetta joku päivä :) terveisin KL

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!