Kesäkurpitsagalette


Olin ystävän luona kylässä, jossa sain syödä ihanaa kesäkurpitsagalettea. En muistanut tarkalleen mitä kaikkea siinä oli, ainakin kesäkurpitsaa, pekonia ja juustoa. Tästä tein oman versioni, joka osoittautui myös hyväksi. Tätä galettea oli syömässä tokaluokkalainen, joka ei ensin oikein ollut halukas maistamaan ollenkaan. Saatiin leikattua pieni pala maisteltavaksi ja siinä kävi sitten niin että hän halusi ottaa pari kertaa lisää, maistui siis!

Minulla on ollut blogissa yksi galetten pohjaohje jota olen usein käyttänyt. Nyt kokeilin vähän erilaisemmalla ohjeella, jota taidankin jatkossa käyttää enenmmän. Tästä tuli rakenteeltaan parempaa taikinaa.

Pohja
2 dl vehnäjauhoa
1 dl hiivaleipäjauhoa
100g voita
½ dl kermaviiliä
1/4 tl suolaa
½ dl kylmää vettä

Täyte
1 kesäkurpitsa
1 pkt Schwarzwaldin kinkkua
100g feta-/salaattijuustoa
50g sipuli-yrtit tuorejuustoa

Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Paloittele voi ja nypi se jauhojen kanssa. Lisää kermaviili ja lopuksi kylmä vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääsi taikina muoviin ja laita kylmään n. 20 minuutiksi.

Leikkaa kesäkurpitsa ohueksi viipaleiksi. "Itketä" kurpitsoita. Levitä viipaleet talouspaperin päälle. Ripottele pinnalle suolaa. Anna olla viipaleiden pöydällä n. 20 minuuttia. Painele viipaleiden päältä neste talouspaperiin.

Kauli taikinasta pyöreä levy. Levitä pinnalle tuorejuusto. Leikkaa juusto ja kinkku paloiksi. Lado lopuksi kesäkurpitsaviipaleet peittämään galeten pinta. Käännä galetten reunat. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.


"Itketä" kesäkurpitsaviipaleita talouspaperin päällä, jotta ylimääräinen neste lähtee pois.


Lado kesäkurpitsaviipaleet täytteen päälle.

Kommentit

  1. Pittääpä kokkeilla, kun kasvimaa pukkaa kesäkurpitsaa siihen malliin. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!