Vadelma-valkosuklaagalette


Nyt tulee näköjään toinen galetten ohje peräkkäin mutta tämä ei ole suolaista vaan raikkaan makeaa. Nämä ranskalaiset piiraat ovat niin älyttömän helppoja tehdä ja näistä ei tule mahdottoman suuria, joten ei tarvitse monta päivää syödä samaa piirakkaa.

Tämä galette sai täytteeksi vadelmia ja valkosuklaata, klassinen yhdistelmä. Valkosuklaata on vadelmien alla sekä päällä. En lisännyt vadelmien sekaan yhtään sokeria, jotta täytteestä ei tulisi liian makea. Vadelmat jäivät juuri sopivan raikkaiksi. Tämän galetten kanssa täytyy tietysti tarjota vaniljajäätelöä, joten vadelmatäytteen raikkaus sopi siihenkin hyvin.

Tein tämän piirakan gluteenittomana. Blogissani on nykyisin hyvin usein gluteenittomia reseptejä, koska lähipiirissäni tarvitaan sellaisia leivonnaisia. Useat leivonnaiset voi hyvin tehdä myös "tavallisina" versioina eli vaihtaa jauhojen tilalle esim. vehnäjauhon.


Pohja
1 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 dl kaurajauhoa
½ dl kookosjauhoa
½ dl maissitärkkelystä
100g voita
3 rkl fariinisokeria
ripaus suolaa
½ dl kreikkalaista jogurttia
1/4 dl kylmää vettä

Täyte
200g vadelmia
1 rkl maissitärkkelystä
50g valkosuklaata

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi sekaan kuutioitu voi. Lisää lopuksi jogurtti ja kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin 20 minuutiksi.

Sekoita vadelmien sekaan maissitärkkelys, jotta vadelmista ei valu mehut pois.

Kauli taikinasta pyöreä pohja leivinpaperin päällä. Raasta pohjalle valkosuklaata. Levitä päälle vadelmat ja lopuksi vielä valkosuklaarouhetta. Käännä galetten reunat. Paista 200 asteessa n. 20 min.



Kommentit