Täysi kymppi! Puolukka-toffeekakku


Niin kaunis ja lämmin syyskuun lauantaipäivä. Ihan oli pakko aloittaa aamu leipomisella ja pakata leivonnaiset koriin ja lähteä luontoon kuvaamaan niitä. 
Korissa voisi olla myös kymmenen vuotta bloggaamista, tänään tulee kuluneeksi kymmenen vuotta ensimmäisestä blogikirjoituksesta. Koriin on sinä aikana kertynyt paljon uuden oppimista, mukavia tapaamisia, yhteistyötä, blogiyhteisöihin kuulumisia, ilon ja onnistumisen hetkiä ja myös ahdistuksen tuntemuksia koko hommasta. Vaikka monenlaisia tuntemuksia on ollut, silti tämä on osa elämääni, rakas harrastus. 




Mitä leivonnaisia koristani sitten löytyikään, ainakin tämä puolukka-toffeekakku, jonka kuorrutin vielä suolakinuskilla. Piirakan koristelin loppuun vasta metsässä, tuoreet puolukat ovat ihania ja maistuvaisia. 

Käytin tähän samaa pohjaohjetta millä tein päärynäkakunki. Käytin muscovadosokerin tilalla tavallista sokeria.


Tähän piirakkaan tuli sen verran paljon täytettä että nehän päätti sitten tipahtaa pohjalle. Mutta sehän ei haitannut, piirakasta tuli hyvin kostea, ei ollut kuivaa palaa kenelläkään. Piirakan tein myös gluteenittomana, joten taikina oli hieman pehmosempaa. Jos et tarvitse gluteenitonta kakkua, laita vehnäjauhoja 1 3/4 dl.

Pohja
100 voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl gluteeniton vaaleaa jauhoseosta
3/4 dl kaurajauhoa
½ tl leivinjauhetta

Täyte
reilu 1 dl puolukoita
1 rkl sokeria
4 neliön muotoista toffeepalaa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan (halk.18cm). Sekoita puolukoihin sokeri. Leikkaa toffeepalat pienemmiksi paloiksi. Laita täytteet taikinan päälle, paista 175 asteessa 35-40 min.

Voi halutessasi koristella kakun suolakinuskilla, ohjeen löydät täältä. Ripottele pinnalle vielä puolukoita.





Mitään uutta ei ole suunnitelmissa bloggaamisen suhteen. Jatkan ihan samalla tavalla reseptien kehittelyä ja jaan niitä sitten teille. Olen huomannut että mitä tavallisempi resepti on, sitä enemmän sitä käydään blogistani hakemassa. Edelleen ylivoimaisesti suosituin resepti on porkkanapiirakan resepti. Se pysyy läpi vuoden ykkösenä.


Pieniä muutoksia on tullut bloggaamiseen viime viikkojen aikana. En kuulu enää blogiyhteisöön vaan jatkan sillä tavalla millä olen aloittanutkin, eli itsenäisesti omana blogina. Foodlover-blogiyhteisössä oli mukava olla mutta nyt tuntuu että näin on vielä parempi tällä hetkellä.


Juodaan yhdessä 10-vuotiaan blogini synttärikahvit. Leikatkaa siitä itsellenne palanen puolukka-toffeekakkua.

Kiitos teille lukijoille näistä täyden kympin vuosista! 💛














Kommentit

  1. Mikäs sen herkumpaa kuin happamat puolukat/kinuski/toffee/suola.. NamNamNam. Kiitos ohjeesta

    VastaaPoista
  2. Onnea täydestä kympistä!�� Ai kuin herkullisen kuuloinen kakku. Sitä vois ottaa palan, jos toisenkin.
    Mukavaa syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kokeileppas sinäkin tehdä tätä kakkua.
      Aurinkoista syksyä sinullekin!

      Poista
  3. Onnittelut täydestä kympistä 💕 Herkullisen kuulloinen kakku taas 😋

    VastaaPoista
  4. Paljon onnea 10-vuotiaalle blogille <3 Mukavaa, että jatkat samaan malliin. Täällä tulee aina aika ajoin käytyä kurkkaamassa mitä uutta olet tehnyt. Oma bloggaaminen on jo vähän hyytynyt, mutta vielä seurailen näitä tuttuja blogeja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ebe! <3 Välillä hyytyminen meinaa ottaa voiton minustakin mutta jokin siinä on että en ole vielä osannut lopettaa. Sitä ei tosin kukaan tiedä miten pitkään tätä vielä pitää, onneksi ei tarvitsekaan tietää. ;)

      Poista
  5. Oi! Ihana kakku. Onnea synttärinä. :)

    VastaaPoista
  6. 10 vuotta blogipäivityksiä! Arvostan kovasti ja onnittelen lämpöisesti!
    Aloittelen bloggaamista ja joka toinen päivä päätän lopettaa. En sittenkään vaan vielä kurkistan seuraavan mutkan taakse. Jospa jotain kivaa onkin vasta tulossa...
    Kiitos makoisista ohjeista, upeista leivonnaisista ja tästä rehellisestä postauksesta! Tuntuu että kaikki toiset hallitsevat tämän täydellisesti ja itse on yhä lähtökuopissa.
    Intoa ja onnea seuraavalle 10 blogivuodellesi!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!