Macaronien täytteitä



Suklaa-limetäyte

80g tummaa suklaata
½ dl kermaa
½ tl limemehua
15g suolaton voita

Rouhi suklaa. Kiehauta kerma ja limemehu. Kaada seo suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi. Kuutioi voi pieniksi kuutioiksi ja lisää suklaaseokseen. Laita täyte jääkaappiin n.½ tunniksi. Vatkaa suklaaseos vaahdoksi. Täytä macaron-leivokset.
________________________________________________________________________________

Valkosuklaa-mansikkatäyte

80g valkosuklaata
½ dl kermaa
4 tippaa mansikka-aromia
15g suolatonta voita

Valmista kuten suklaa-limetäyte.

__________________________________________________________________________________________


 Mansikka-valkosuklaaganache

100g mansikanmakuista valkosuklaata
1/4 dl kermaa
1/4 dl mansikkasosetta
15g suolatonta voita

Rouhi suklaa. Kiehauta kerma ja mansikkasose. Kaada seos suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi. Laita massa kylmiöön. Kun massa on jonkin verran jähmettynyt, vatkaa vaahdoksi.

_________________________________________________________________________________________

Vadelma-valkosuklaatäyte

100g valkosuklaata
60g vadelmapyrettä
15g kermaa
Kiehauta pyre ja kerma. Kaada seos rouhitun suklaan päälle. Anna täytteen olla hetken aikaa kylmässä että vähän jähmettyy.

_________________________________________________________________________________________


Maitosuklaatäyte

70g maitosuklaata
30g kermaa
10g pehmeää suolatonta voita

Rouhi suklaa. Laita kattilaan suklaarouhe ja kerma. Kuumenna sen verran että suklaa sulaa, massasta tulee tasaista. Lisää pehmeä voi pieninä nokareina. Sekoita tasaiseksi. Laita massa hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Pursota täyte macaronien täytteeksi. Annoksesta riittää n.25 macaroniin.





Kommentit

  1. Pitäsköhän näitä nyt sitten kokeillakkin joskus? En meinaan kouluaikana päässyt tekemään ainuttakaan, en sen enempää koulussa kuin harjoittelussakaan, ja meillä olis syksyllä ajankohtaista ristiäistarjoilut, oon ymmärtänyt että nämä menee niissä hyvin kaupaksi..

    Mie aina ihailen sinun taidokasta kädenjälkeä kun olet tehnyt näitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkeasti vain kokeilemaan!! Moniin ristiäisiin olen näitä tehnyt, joten varmasti käyvät hyvin kaupaksi siellä. :)

      Poista
  2. Kiitos näistä resepteistä! =) Kokeilin ensimmäistä kertaa pari päivää sitten macaroneja ja yllätyin kun ne onnistuivat. =D Tein jonkin verran opiskelutyötä sitä ennen (luin sinunkin sivujasi), joten vältin ehkä perinteisimmät mokat. Nyt vain harjoittelemaan lisää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno, hienoa! Kiva,että macaronit onnistuivat heti! :)

      Poista
  3. Onko sinulla ohjetta macaronien kuoriin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Macaronkuorien ohje löytyy blogistani. http://www.kermaruusu.com/2011/10/macaron-resepti.html

      Poista
  4. kuulostaapa hyviltä:) Mitenköhän tuollainen suklaatäyte onnistuu lämpimällä säällä? kun minun pitäisi tehdä ystävän häihin paljon, ja ne ovat häitten ajan huoneenlämmössä.. ja tietenki hääpäivä on helteinen:S Olisiko sinulla täyte-ehotuksia? en haluaisi pelkkää hilloa laittaa, kun pitäisi tehdä 2-3 erilaista.Kiitos jos jaksat vastata!taina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä suklaapohjaisen täytteen voi laittaa vaikka lämmintä onkin, ei se lähde valumaan sisältä pois. :) Vähemmän olen tehnyt muita täytteitä kuin suklaapohjaisia. Pariisilainen macaronleivos- kirja on täynnä täytteiden ohjeita jos sellaisen saat jostain käsiisi. Kirjaa myydään useissa kaupoissa.

      Poista
  5. Olisiko vinkkiä jakaa... Kunnianhinoisena tavoitteena on tehdä häihin macaroneja teemaväreissä. Liilat kuoret saan tehtyä sekä niihin valkoisen täytteen, mutta taas valkoisten kuorien liila täyte... Miten/mistä liila täyte? Kaikki ideat ja vinkit otetaan kiitollisena vastaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. itse tekisin valkosuklaapohjaisen täytteen, johon laitan makua esim. mustikasta. Mustikka antaa lilan värin. Survo mustikoita ja vaikka siivilöi sen jälkeen niin saat sileää pyrettä. Silloin täytteestä tulee myös tasaisen väristä ja näköistä.

      Poista
  6. Kuinka moneen macaroniin tosta suklaalimestä tulee täytettä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytettä riittää n. 25 macaroniin, riippuen macaronin koosta.

      Poista
  7. Moikka! Ajattelin kokeilla macaroneja(?) jo huomenna. Mitäs sanot jos valkuaiset eivät pääse vanhentumaan? Ja täytteeksi tuota vaelma-valkosuklaata, onko sinulla vadelmapyreen ohjetta? Kiitos jo etukäteen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pahoittelut vastauksen viipymisestä.
      Jos antaa valkuaisten "vanhentua" niin on varmempi onnistuminen. :) Joskus olen joutunut käyttämään juuri rikottuja valkuaisia. Silloin kuoresta ei välttämättä tule niin hyvä.

      Poista
  8. Moi! kyselen miten saat macaronien värin pysymään noin kirkkaina? koulussa olemme yrittäneet jo monia asioita, kuten pastavärejä, jauhevärejä/ niitä molempia sekaisin, olemme myös yrittäneet paistaa matalassa lämpötilassa ja pitämällä uunin peltiä auki, mutta yleensä värit haalistuvat. Olisiko sulla jotain hyvää konstia värien ylläpitämiseen :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän lähes aina pastavärejä. Oikea paistolämpötila ja -aika säilyttävät macaronien värin. Jos paistaa hetkenkään liian kauan niin silloin pinnasta tulee herkästi harmahtava.

      Poista
  9. Moi! Onnistuuko macaronejen pakastaminen kaikillä noilla täytteillä? Vaiko hajoaako ne jollain tavalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos on suklaapohjainen täyte niin onnistuu pakastaminen.

      Poista
  10. Aattelin tehä noita mun synttäreille. Mahtavan näkösiä

    VastaaPoista
  11. Onko passionganacheen ohjetta?

    VastaaPoista
  12. Hei,

    Maku ja täyte hyvä, mutta miksikähän macaronsit jäivät sisältä kovin pehmeiksi eivätkä tahtoneet hajoamatta irrota silikonivuoasta? Eka kokeilu näitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Macaronien kuuluu olla keskeltä pehmeitä ja tahmeita. Silloin ne ovat onnistuneet. :) Kuori on rapea mutta sisus pehmeä. Mutta pitäisi niiden lähteä irti. Millaisessa silikonivuoassa teit niitä?

      Poista
  13. Olen käyttänyt tuota vadelma-valkosuklaista täytteen ohjetta kaikkiin tekemiini marjatäytteisiin (mansikka, vadelma, mustikka) mutta omaan makuun valkosuklaa on ollut aivan liian hallitseva maku, jopa niin ettei marjoista itsestään enää maistanut mitään. Lisäksi halusin vaahdottaa täytteen joten lisäsin myös kerman määrää.
    Käyttämäni määrät olivat siis seuraavat: 35-40 g valkosuklaata, 40-45 g marjoja soseutettuna, 40-45 g kuohukermaa. Tällöin täytteeseen tuli mielestäni paras makutasapaino, ja siitä sai sopivan kuohkeaa vatkaamalla täytettä rivakasti sen jälkeen kun seos oli viilentynyt jääkaapissa.

    VastaaPoista
  14. Moi! Mietin kun näitä lueskelin, niin missä vaiheessa tuossa mansikka-valkosuklaaganachessa se suolaton voi laitetaan? Saattaa olla vaan aloittelijan tyhmyyttä, mutten vain tajua!:D

    VastaaPoista
  15. Tein tuota suklaa-limetäytettä. Ei onnistunut, sillä suklaa ei sulanut sinne joukkoon. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko suklaa leikattu pieneksi rouheeksi ja oliko kerma tarpeeksi lämmintä? Jos sattuu käymään niin että ei siltikään sula niin hetkeksi kulho mikroon niin saa kokonaan sulatettua.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!