Piparminttu-suklaacookiet


Onko muilla samaa ongelmaa, pikkuleivät tuottavat aina päänvaivaa kun niitä pitäisi juhliin tai muuten vaan tehdä? Tuntuu aina ettei löydy hyvää reseptiä. Jos pitäisi valita että teenkö kakun vai pikkuleipiä niin voitte varmaan arvata kumman valitsen. Kakun.

Nyt kuitenki päätin jotain jouluksi tehdä. Selasin erilaisia reseptejä ja nämä piparminttucookiesit pääsivät testiin. Hyviä näistä tuli, mutta onhan näissä aika paljon suklaata joten voiko ne huonoja ollakaan. 


100g voita
170g tummaa suklaata
2 1/4 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 kananmunaa
1 keltuainen
150g fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3/4 tl piparmintuaromia

Kuorrutus
180g valkosuklaata
½ tl öljyä
½ tl piparminttuaromia
3 piparminttukarkkikeppiä

Sulata kattilassa voi ja suklaa. Jäähdytä. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Vaahdota kananmunat ja sokerit. Lisää vaahtoon jäähtynyt voi-suklaaseos, kuivat aineet ja piparminttu. Laita taikina jääkaappiin tunniksi. 

Ota lusikalla taikinasta nokareita ja pyöritä palloksi. Asettele pallot leivinpaperin päälle, jätä leviämistilaa. Annoksesta tulee 30-40 kpl. Paista 180 asteessa 8-9 min.

Koristele jäähtyneet pikkuleivät. Sulata suklaa. Lisää öljy ja aromi. Levitä suklaata noin teelusikallinen pikkuleivän päälle. Koristele piparmintturouheella.





Kommentit