Ensimmäiset pipariharjoitukset


Kävinpäs tänään ostamassa piparitaikinaa. Laiskuus iski enkä tehnyt itse taikinaa. Olisi kannattanut kun erään valmistajan valmistaikina oli pettymys. Piparit ei maistuneet piparille ja paiston jälkeen pinnan väri jäi vaaleaksi. Paistoajan lisääminen ei auttanut asiaan. Mutta tein kuitenkin piparikranssin, jollaisia olen tehnyt aiemminkin. Siirsin muuten eilen vanhasta blogista piparitöitä tänne uuteen, löytyy kategoriasta piparityöt.Nami-hiiren  inventaariosta hankin itselleni silikonimuotin, jolla ajattelin tehdä syötäviä joulukortteja lähempänä joulua. Kokeilin tänään muutaman kortin ja samalla muotin toimivuutta. Tein ensin piparista pohjan, jonka päälle tein suklaalla tuollaisen laatan. Vähän sormi sekoitti vahingossa suklaita joten jälki vähän epäsiisti, mutta idean sain testattua. Tässä voisi käyttää myös värjättyä suklaata. Nyt oli vain tummaa ja valkoista.

Piparitalon osat odottavat vielä pöydällä että saisin koristeltua ja koottua talon pystyyn.


Kommentit

 1. Moikka! Muistanko oikein, että vanhassa blogissa oli ohje "karkkeihin", mihin tuli valkosuklaata, suolapähkinöitä, vaahtokarkkaja ja varmaan jotain muuta. Olisiko sen ohjeen voinut siirtää tähänkin blogiin? :)

  VastaaPoista
 2. Muistaakseni siellä on sellainen ohje. yritän tässä lähipäivinä siirtää kaikki makeisten ohjeet tänne uuteen blogiin. kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 3. Hieno idea tuo piparikortti. Siitä saa kivan lahjan, kun pakkaa sen kauniisti sellofaaniin. Taidanpa kokeilla itsekin...Mukavaa päivän jatkoa!!

  VastaaPoista
 4. moi. tosi hieno toi piparikranssi! paljo siihen meni taikinaa?

  VastaaPoista
 5. Kiva tuo kranssi, pitääkin kokeilla ens joulun myyjäisiin. Vois olla ihan suosittu tuote :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!