Puolukka-valkosuklaatryffelit


Kaapissa on ollut puolukkajauhetta, jolle en ole keksinyt järkevää käyttöä. Viime viikonloppuna innostuin tekemään tryffeleitä, johon tämä puolukkajauhe pääsi pintaa koristamaan. Pohjana siis valkosuklaatryffeli. Puolukkajauhe on aika kirpakkaa, joten sopii makean valkosuklaan kanssa.

140g valkosuklaa
0,8 dl kermaa
1 rkl suolatonta voita
2-3 rkl puolukkajauhetta


Rouhi suklaa. Kiehauta kerma ja kaada se suklaarouheen joukkoon. Anna olla minuutti ja sekoita tasaiseksi. Lisää huoneenlämpöinen voi pieninä kuutioina. Anna massan hetken olla, jotta massa vähän paksuuntuu (jotta voi pursottaa). Laita massa pursotinpussiin tai muovipussiin, johon leikkaat kulmaan pienen aukon. Pursota leivinpaperin päälle pieniä nokareita tai sen kokoisia mitä haluat tryffeleistä. Laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Ota tryffelipelti jääkaapista ja pyörittele palat puolukkajauheessa. 




Kommentit

  1. Ajattelin heti, että kokeilen näitä viikonloppuna synttäreille, mutta ei ollutkaan ohjetta ;)

    VastaaPoista
  2. miten mitata on 0,8 dl kermaa? ;o

    VastaaPoista
  3. Ihana ohje! Taidanpa jouluksi kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa ihanalta. Puolukka ja valkosuklaa sopivat taatusti hienosti yhteen :)

    Tulin linkittelemään sinut listaani, muutin bloggerin puolelle ja hieman puuhasteltavaa että saa kaiken taas "raiteilleen" :)

    Ihanaa joulun odotusta!!

    VastaaPoista
  5. Moi! Kiitos tästäkin ihanasta ohjeesta! Kaikki makeis- ja konvehtiohjeesi ovat olleet ahkerassa käytössä vuosien varrella :) Olisin kysynyt, kuinka monta tryffeliä tästä annoksesta suurinpiirtein tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulisikohan tästä 30-40 kpl. Tein aika pieniä palloja.

      Poista
  6. heippa, kaunkohan itsetehdyt tryffelit säilyvät? Ajattelin joululahjaksi tehdä ja mietein vain kuinka ajoissa voin tehdä ne..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tryffelit säilyy viikosta kahteen, riippuen mitä makuaineita niihin käytetään.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!