Herukka-kermaviilipiirakka

 Tämän piirakan tein jo jokin aika sitten kun uutta blogia ei vielä ollut olemassa. Kermaviilipiirakat maistuvat aina niin hyvälle. Tästä piirakasta voi tehdä monen makuista kun vaihtaa vain marjoja. Tähän käytin kirpsakoita herukoita, jotka sopivat oikein hyvin.

Pohja:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250g voita

Pohjataikina:
noin 3/4 muruseoksesta +
2 dl piimää
1 kananmuna

Täyte:
n. ½ l puna- ja mustaherukoita
2 prk kermaviiliä (2 x 250g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
n. 1/4 muruseosta

Sekoita kuutioitu voi ja kuivat aineet keskenään murumaiseksi seokseksi ja ota toiseen kulhoon 1/4 osa muruseoksesta. Sekoita 3/4 osaan taikinasta piimä ja kananmuna. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Ripottele mustikat pohjan päälle. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada mustikoiden päälle. Lisää lopuksi pinnalle muruseos. Paista 200 asteessa 30-40 min.

Kommentit

  1. Nam, mikä herkullinen ohje! Joskus olen jotain vastaavaa tehnyt ja hyvää on ollut. Täytyykin joku päivä testata tämäkin ohje =)

    VastaaPoista
  2. Nyt lähti ohje testaukseen. Paitsi että otin ihan liikaa murua päälle ja unohdin pohjasta munan ja piimä vaihtui turkkilaiseen jugurttiin ja päällinen oli niin vetelää että tukevoitin sitä vaniljakreemillä. Mutta tuotos on uunissa ja aktsotaan mitä tuleman pitää! Näyttää ainakin ihanalta.

    VastaaPoista
  3. Ah, ihana herukkainen makeus <3
    Itse tosin kermaviilipiiraissa pidän enemmän siitä että kermaviilikerros on paksu, tässä ei kermaviiliys pääse täysin oikeuksiinsa. Muruseosta tosiaan tuli minulla liikaa, olisi paljon mehukkaampi vähemmällä murustamisella päälle. Mutta mitäs en osaa :) Koska pohja on vahvasti makuna siihen voisi lisätä mauksi esim. pähkinärouhetta/kookosrasvaa/kookoshiutaleita tjsp.
    Herkullista siltikin, onneksi mies ei pidä herukoista että piiras ja litra vaniljajäätelöä (ja vyötärölihavuus) ovat minun <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ideoita reseptin jalostamiseen.
      Juu, tässä ei ole kovin paksua kerrosta kermaviiliä. Annoksen voisi tehdä 1½ kertaisena joten silloin olisi paksummasti.
      Saa sitä välillä herkutella. ;)

      Poista
  4. Kysyisin että minkähän kokonen pelti? Minusta 60cm uuninpelti on liian iso.

    VastaaPoista
  5. Tein tämän vadelmista, ja tuli todella hyvää! Ihan normikokoselle uuninpellille mulla riitti...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!