Omenanyyttileivos

 
 Siirsin vanhasta blogista ajankohtaisen reseptin, koska omena-aika alkaa olemaan parhaimmillaan.

Olen pari vuotta sitten nähnyt ulkonäöllisesti saman tyylisiä nyyttejä koulussa, mutta koskaan en saanut tietoon että miten ne oli tehty ja mitä tarkalleen sisälsivät. Nyt kun omenia oli vielä niin päätin alkaa testaamaan että saisinko sellaisia aikaseksi. Ja sanoisinko, että näistä tuli todella hyvän makuisia!! Yleensä en syö omia leipomuksia mutta nyt täytyy tunnustaa että näitä tuli syötyä kaksi... Ohje näihin on erittäin helppo.

n.160g voitaikinaa
4 pientä omenaa
½ dl fariinisokeria
(vaaleaa siirappia)

Kauli voitaikinasta neljä neliön muotoista palasta. Poista omenista sisusta esim. omenaporalla tai kuorimaveitsellä. Nosta omenat taikinapalojen päälle. Täytä omenan sisusta fariinisokerilla. Jos haluat niin lorauta vähän vaaleaa siirappia päälle. Nosta taikinan nurkat omenan keskelle, jotta tulee nyytti. Käännä koko homma ylösalaisin eli saumat menee alas. Voitele kananmunalla halutessasi. Paista 225 asteessa n. 15 min. kunnes pinta on saanut kauniin värin. Tarjoile hieman lämpimänä kermavaahtonokareen tai vaniljajätskin kanssa!


Leivoksen sisusta. Pohjasta tulee ihanan karamellimainen kun sokerit sulaa, njam!!

Kommentit

 1. Oi, ihan tulee näistä lapsuus mieleen. Mammani teki näitä usein ja olivat kyllä niiiin herkkua. Tarviikin joku päivä tehdä, kun nyt on omena-aika ihan parhaimmillaan =)

  VastaaPoista
 2. Aivan upeat ja ihanat ohjeet!
  Ei kovin monimutkaisia ja silti aivan mahtavia leivonnaisia onnistuu tekemään.
  Kuvat ovat hyvälaatuisia ja etenevät loogisesti, vaihe vaiheelta.
  Kiittää neljän pienen herkkusuun äiti.

  VastaaPoista
 3. Tämä resepti on jäänyt meidän perheen keittokirjan! Olivat niin ihananmakuisia ja helppotekoisia.
  Kiitos!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!