Joulukalenteri - luukku 12: karjalanpiirakat


Oletko sinä ahkera piirakan rypyttäjä vai huomaatko vuoden välein että miksi näitä ei tule tehtyä useammin? Minä kuulun tähän jälkimmäiseen joukkoon. Sitten kun niitä alkaa tekemään niin huomaa että nämä ovat loppujen lopuksi nopeita tehdä mutta niin paljon parempia kuin valmiina ostetut. Oiva apuvälinen näiden teossa on pastakone. Veivaan kaikki kuoret sillä, joten aikaa ei mene niiden tekemiseen kuin hetki.

Näitä kun alkaa tekemään niin silloin teen ison annoksen kerralla. Riisipuuroa keitin vajaa viisi litraa. Piirakoita siitä määrästä tulee n. 100 kpl.

Olen aiemmin postannut piirakoiden teosta vaihekuvallisen ohjeen, jonka löydät karjalanpiirakkapäivityksestä.


Piirakat saa laittaa pellille vieri viereen ja ne paistetaan kuumassa uunissa, 275 asteessa.
Kommentit

 1. Oi kumpa tuohon itsellä intoa riittäisi, on ne vain niin hyviä itsetehdyt karjalanpiirakat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti joskus intoa on niin paljon että kokeilet tehdä piirakoita. :)

   Poista
 2. Karjalanpiirakoita ei tule tehtyä kovin usein. Sitten kun ryhdyn työhön teen isomman erän ja pakastan osan piirakoista raakana. On nopsaan vastapaistetut piirakat pöydässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on myös yksi hyvä vaihtoehto että pakastaa piirakat raakana.

   Poista
 3. Todella harvoin tulee tehtyä karjalanpiirakoita, niin hyviä kuin ne ovatkin.. Puuron keitto vie aikaa, joten ihan hetken mielijohteesta näitä ei saa tehtyä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuron keitto tulee melkein itsekseen kun keittää ensin vedessä riisit ja lisää lopuksi vain kerman. Ei tarvitse koko ajan hämmentää jos keittäisi pelkkään maitoon. :)

   Poista
 4. Itse tehtyjä karjalanpiirakoita ei voita mikään! Näitähän söisi vaikka kuinka paljon! Ehkä siis ihan hyvä ettei näitä tee kovin usein ;D Olen itse vasta kerran tehnyt karjalanpiirakoita. äidin opissa. Haluaisin tehdä perunapiirakoitakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perunapiirakatkin ovat hyviä. En olekaan koskaan itse tehnyt niitä, täytyypä joskus kokeilla. Myös porkkanapiirakat voisi olla joskus kokeilulistalla.

   Poista
 5. Karjalanpiirakan rypytys on helppoa käsikäyttöisellä piirakan rypyttimellä. Rypyttää piirakan sekunnissa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!